ΕΛΛΑΔΑ

Χριστούγεννα με lockdown: Κλειστοί δρόμοι, μπλόκα και έλεγχοι σε σπίτια αν υπάρξουν καταγγελίες

Χριστούγεννα με lockdown: Κλειστοί δρόμοι, μπλόκα και έλεγχοι σε σπίτια αν υπάρξουν καταγγελίες

Πολύ αυξημένοι έλεγχοι, με «επιστράτευση» όλων των αστυνομικών, ακόμα και από τα γραφεία και μπλόκα σε όλα τα σημεία των πόλεων που μπορεί να παρατηρηθεί συνωστισμός, μέχρι και είσοδο σε σπίτια σε περίπτωση που υπάρξουν καταγγελίες για παραβίαση του περιοριστικού μέτρου των εννέα ατόμων στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, περιλαμβάνονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ., που εφαρμόζεται από σήμερα, για την εφαρμογή των κανόνων που αποσκοπούν στην αποφυγή και τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού.

Μεταξύ των μέτρων που είναι στο τραπέζι, είναι και το κλείσιμο σταθμών του μετρό, σε περιοχές της Αθήνας, (όπως το Σύνταγμα), όπου ενδεχομένως να μεταβούν πολίτες για να γιορτάσουν τα φετινά Χριστούγεννα. Αυτό, ωστόσο, θα αποφασιστεί από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, εφόσον διαπιστωθεί τάση για μετακίνηση στις περιοχές αυτές και αφορά στις βραδινές ώρες.

Για την υλοποίηση του σχεδιασμού, για την εφαρμογή των μέτρων, που ανακοίνωσε την Τρίτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, έχει σταλεί διαταγή από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., να βγουν στο δρόμο και οι αστυνομικοί από τα επιτελεία, ακόμα και το Αρχηγείο, για να ενισχυθούν τα αστυνομικά τμήματα και οι περιφερειακές αστυνομικές υπηρεσίες, προκειμένου οι δυνάμεις να βρίσκονται παντού.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.