ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΠΙΚΑ

Χαλαρές οι πρώτες ώρες του δεύτερου Lockdown, τσουχτερά τα πρόστιμα

Χαλαρές οι πρώτες ώρες του δεύτερου Lockdown, τσουχτερά τα πρόστιμα

Στα νησιά και στις μικρές επαρχίες γενικότερα η εφαρμογή πολλών εκ των προβλεπόμενων κανόνων είναι πιο «χαλαρή» σε σχέση με τα αστικά κέντρα, ακόμη κι όταν πρόκειται για μέτρα τύπου lockdown.

Ωστόσο, οι νόμοι δημιουργούνται και ισχύουν για όλους, όπως και τα πρόστιμα για τους παραβάτες, τα οποία στο δεύτερο lockdown είναι πιο «τσουχτερά» σε σχέση με το πρώτο, προκειμένου να καταστεί αποτρεπτική η πιθανή παραβίασή τους από τους πολίτες.

Ειδικότερα, στα φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν την υποχρέωση χρήσης μάσκας, τους κανόνες τήρησης αποστάσεων και τους λοιπούς κανόνες μετακίνησης με sms, επιβάλλεται πλέον για κάθε παράβαση διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ!

Στις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα που λειτουργούν κατά παράβαση της αναστολής λειτουργίας τους επιβάλλεται για κάθε παράβαση διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ, ενώ στα φυσικά πρόσωπα που έχουν την ευθύνη λειτουργίας επιβάλλεται για την ίδια παράβαση πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Στις Κυκλάδες, η οικεία Αστυνομική Διεύθυνση, ανάλογα με τη δύναμη και τα μέσα που διαθέτει σε κάθε νησί, έχει αναλάβει την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων και τις τελευταίες ώρες υπάρχει μεγαλύτερη κινητοποίηση, ώστε να διασφαλισθεί ότι οι πολίτες έχουν μπει στη λογική της καραντίνας και πειθαρχούν. Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι η κοινωνία αντιμετωπίζει με ωριμότητα την κατάσταση, καθώς οι πολίτες των νησιών δείχνουν να εφαρμόζουν τα προβλεπόμενα και να προσαρμόζονται σε ένα καθεστώς το οποίο έζησαν και πρόσφατα, παρά το γεγονός ότι η ζωή τους γίνεται πιο δύσκολη.

Η διενέργεια ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων θα είναι καθημερινή στο βαθμό του εφικτού.

Σίγουρα δεν θα είναι ανεκτές περιπτώσεις παραβιάσεων αναστολής λειτουργίας επιχειρήσεων και επαγγελματικών κλάδων. Ως προς τις μετακινήσεις, υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία για τους πολίτες μέσω των sms στο  13033, όμως είναι πολύ πιο αυστηρά τα δεδομένα, σε σχέση με το πρώτο lockdown, στο θέμα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.