ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΠΙΚΑ

Lockdown: Πρεμιέρα σήμερα – Τι πρέπει να γνωρίζετε για την καθημερινότητα μέχρι τις 30 Νοεμβρίου

Lockdown: Πρεμιέρα σήμερα – Τι πρέπει να γνωρίζετε για την καθημερινότητα μέχρι τις 30 Νοεμβρίου

Μόνο με SMS ή βεβαιώσεις εργοδότη οι μετακινήσεις – Ποια καταστήματα είναι ανοιχτά και ποια όχι – Ποιες τελετές θα γίνονται στις εκκλησίες – Σαρωτικοί οι έλεγχοι από την ΕΛΑΣ – Διπλάσια τα πρόστιμα σε σχέση με το πρώτο lockdown.

Σε ρυθμούς lockdown κινείται από τις 6 σήμερα το πρωί όλη η χώρα, με τα νέα περιοριστικά μέτρα να αποβλέπουν στην αποκλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων του κορωνοϊού για τις επόμενες, τρεις εβδομάδες.

Περιγράφοντας τον εθνικό στόχο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσαςτοποθέτησε χθες την έξοδο από το δεύτερο λαβύρινθο της πανδημίας, όταν να νέα κρούσματα θα επιστρέψουν στα 300 από τα 3.000 που είναι σήμερα, εξέλιξη η οποία προϋποθέτει την καθολική και συνάμα απόλυτη συμμετοχή των πολιτών στο εγχείρημα.

Στο μεσοδιάστημα, «για 3 εβδομάδες η καθημερινότητά μας αλλάζει ξανά» εξήγησε χθες ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς εξειδικεύοντας μέχρι την τελευταία στιγμή χθες οδηγίες και διατάξεις αναφορικά με το δεύτερο για το 2020 απαγορευτικό, αρχής γενομένης από τις μετακινήσεις.

Διαβάστε ΕΔΩ τι αλλάζει από σήμερα και για τις επόμενες 3 εβδομάδες

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.