ΤΟΠΙΚΑ

Αυτός είναι ο Ιάπωνας που διδάσκει πολιτισμό

Αυτός είναι ο Ιάπωνας που διδάσκει πολιτισμό
Ο Μιλτιάδης Ατζαμόγλου μας παρουσιάζει τον Κίντζι που κάθε πρωί μαζεύει τις γόπες και τα σκουπίδια στους δρόμους της Μυκόνου

Ο αντιδήμαρχος Μιλτιάδης Ατζαμόγλου μας παρουσιάζει τον Κίντζι, τον Ιάπωνα που σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας αναδείξαμε πως μαζεύει καθημερινά στη Μύκονο τα σκουπίδια από τον δρόμο.

Γράφει ο αντιδήμαρχος:

«Ο Κίντζι ένας παλιός και αγαπημένος φίλος του νησιού μας αλλά και πολλών από εμάς, κυκλοφορεί στα σοκάκια του νησιού μας με την παραδοσιακή γιαπωνέζικη στολή και το σπαθί του κεντρίζοντας τα βλέμματα των τουριστών.
Ωστόσο ο Κίντζι είναι ένας ευγενής άνθρωπος, με ήθος και ποιότητα χαρακτήρα που παραδίδει μαθήματα αξιοπρέπειες και πολιτισμού σε όλους μας καθημερινά !
Η αγάπη του για τη Μύκονο του επιβάλει κάθε πρωί να ξυπνά και προτού να ξεκινήσει τη μέρα του, να μαζεύει όσα σκουπίδια και ανακυκλώσιμα μπορεί από τους δρόμους ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στο νησί που τον φιλοξενεί και θρέφει όλους μας.
Το παράδειγμα του είναι ένας φωτεινός φάρος που θα πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι μας.
My beloved Kinji Hayakawa thank you very much!

ΥΓ. Η Ιαπωνία είναι μια χώρα που από τη μια μεριά έχει τεράστια τεχνολογική ανάπτυξη, μεγαλουπόλεις, σύγχρονη αρχιτεκτονική, ουρανοξύστες και τη μεγαλύτερη παραγωγή αυτοκινήτων στον κόσμο. Από την άλλη, είναι μία χώρα που κρατά ζωντανές τις παραδόσεις της, φορώντας τις παραδοσιακές της ενδυμασίες, έχοντας πειθαρχία και υπομονή, μένοντας πιστή στο θεσμό της οικογένειας και βάζοντας την «τιμή» του ανθρώπου πάνω από όλους.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.