ΤΟΠΙΚΑ

Athens Open Air Film Festival στις γειτονιές της Αθήνας και πρώτη φορά και στη Μύκονο

Athens Open Air Film Festival στις γειτονιές της Αθήνας και πρώτη φορά και στη Μύκονο
Από την πλατεία Ασωμάτων και τον κήπο της ιταλικής πρεσβείας μέχρι τη Ρωμαϊκή Αγορά.

Το Athens Open Air Film Festival φέτος βάζει πλώρη για το Αιγαίο, διοργανώνοντας για πρώτη φορά μια σειρά από εκδηλώσεις – προβολές σε Σέριφο και Μύκονο.

Στη Μύκονο, όπου οι παραθαλάσσιες προβολές πραγματοποιούνται στις 12 και 13 Ιουλίου σε συνεργασία με το Mykonos Art Festival, κάτοικοι και επισκέπτες θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον Τζεφ Μπρίτζες ως «Μεγάλο Λεμπόφκσι»των Τζόελ και Ίθαν Κοέν και να γιορτάσουν την πανσέληνο του Ιουλίου με τους Νικόλ Κίντμαν και Γιούαν ΜακΓκρέγκορ στο θεαματικό μιούζικαλ «Moulin Rouge» του Μπαζ Λούρμαν.

Στη Σέριφο το κινηματογραφικό ταξίδι απλώνεται σε τρεις βραδιές (15-17 Ιουλίου) δίπλα στη θάλασσα, οι οποίες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Σερίφου, αρχής γενομένης με το αριστουργηματικό «Η Παράσταση Αρχίζει»του Μπομπ Φόσι, που τιμήθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών. Το Σάββατο, στη διάρκεια μιας δυναμικής και απολύτως ψυχαγωγικής διπλής προβολής, οι απίθανοι «Ατσίδες με τα Μπλε» του Τζον Λάντις πατούν τέρμα γκάζι για να συναντήσουν το «Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής»του Τζορτζ Μίλερ, ενώ την Κυριακή θα στρέψουμε το βλέμμα στον ουρανό του «Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου» και θα γιορτάσουμε τα 45 χρόνια από την πρεμιέρα της μυσταγωγικής ταινίας του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Επιστρέφοντας στην Αθήνα, το γαλλικό σινεμά θα έχει και πάλι την τιμητική του στο Athens Open Air Film Festival χάρη σε μια σειρά ξεχωριστών προβολών που θα γίνουν στον κήπο-στολίδι της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Plein-Air.

Η «Μεγάλη Χίμαιρα» του Ζαν Ρενουάρ, οι «Ομπρέλες του Χερβούργου» του Ζακ Ντεμί, το «Οπωσδήποτε την Κυριακή» του Φρανσουά Τριφό και το «Καλοκαιρινό Φως» του Ζαν Γκρεμιγιόν, ένα κρυφό διαμάντι της δεκαετίας του ’40, ενώ στο θερινό «Λαΐς», στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας θα γίνει προβολή με πρόσφατα αποκατεστημένη ψηφιακά κόπια της μυθικής «Αταλάντης» του Ζαν Βιγκό.

Υπάρχει, όμως, και κάτι για τους λάτρεις του ιταλικού σινεμά: το «Zabriskie Point» του Μικελάντζελο Αντονιόνι, μια από τις πιο παρεξηγημένες ταινίες που έχει υπογράψει ποτέ μέγιστος σκηνοθέτης, και η οποία τις τελευταίες δεκαετίες επιτέλους επανεκτιμάται, θα προβληθεί στον θαυμάσιο κήπο της Ιταλικής Πρεσβείας.

Τέλος, δυο ακόμη εκδηλώσεις στις οποίες πρέπει οπωσδήποτε να παραστείτε είναι η επετειακή προβολή 60 χρόνων της πολυσυζητημένης «Λολίτα» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ (σε σενάριο του συγγραφέα της, Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ), που θα γίνει στο θερινό σινεμά ΑΒ και η συναρπαστική «Μεγάλη Απόδραση» του Τζον Στάρτζες με πρωταγωνιστή τον Στιβ ΜακΚουίν στη θερινή οθόνη της Ριβιέρας, στα Εξάρχεια.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.