ΕΛΛΑΔΑ

Αργεί η άρση του lockdown – Χριστούγεννα με αυστηρούς περιορισμούς

Αργεί η άρση του lockdown – Χριστούγεννα με αυστηρούς περιορισμούς

Η τυπική άρση του lockdown πλησιάζει, καθώς σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις αίρεται στις 30 Νοεμβρίου, ωστόσο τόσο οι υγειονομικές όσο και οι πολιτικές αρχές «βλέπουν» την παράτασή του για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμα, καθώς η πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας παραμένει ανησυχητική.

Μαζί με την άρση των μέτρων, όμως, πλησιάζουν και τα Χριστούγεννα, με το ερώτημα που πλανάται στην κοινωνία να είναι πώς θα τα γιορτάσουμε φέτος. Όπως όλα δείχνουν, την περίοδο των γιορτών θα θυμηθούμε μέρες… Πάσχα καθώς, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, είναι δύσκολο να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

«Για να ανοίξουμε με ασφάλεια, πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, να περιορίσουμε τις μετακινήσεις»

Δεν είναι ρεαλιστικό το ενδεχόμενο άρσης του lockdown την 1η Δεκεμβρίου, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να παραμένει υψηλό, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Πέτσας εξήγησε πως η άρση των περιοριστικών μέτρων θα γίνει σταδιακά, πρώτα με το άνοιγμα των σχολείων και μετά με το λιανεμπόριο. Ειδικότερα για τα σχολεία, διευκρίνισε πως θα εξεταστούν οι εισηγήσεις των ειδικών για να ανοίξουν σταδιακά οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, σημειώνοντας π.χ. τις περισσότερες συναθροίσεις μαθητών Λυκείου.

«Για να ανοίξουμε με ασφάλεια, πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, να περιορίσουμε τις μετακινήσεις»
, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.