ΕΛΛΑΔΑ

Αποφασίζουν για τους χώρους που καταργείται αλλά και που παραμένει υποχρεωτική η μάσκα

Αποφασίζουν για τους χώρους που καταργείται αλλά και που παραμένει υποχρεωτική η μάσκα

Σήμερα Τετάρτη 18 Μαΐου αναμένεται να αποφασίσει η ειδική επιτροπή για την κατάργηση της υποχρεωτικότητας της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, μέτρο το οποίο αναμένεται να ισχύσει από την 1η Ιουνίου.

Όπως έχει επισημάνει ήδη ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, η χρήση μάσκας θα παραμείνει σίγουρα υποχρεωτική σε κάποιους εσωτερικούς χώρους, όπως τα νοσοκομεία, τα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Λογικά σήμερα θα αποσαφηνιστεί αν η υποχρεωτικότητα της μάσκας θα συνεχιστεί σε πλοία και αεροπλάνα.

Επίσης, δεν αναμένεται να υπάρξει καμία αλλαγή στη χρήση της μάσκας στα σχολεία, καθώς το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη ανακοινώσει τα πρωτόκολλα με τα οποία θα διεξαχθούν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις 2022 στις οποίες οι μαθητές καλούνται να φοράνε μάσκα αλλά μπορούν προσέρχονται χωρίς self test. Παράλληλα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η χρήση μάσκας θα παραμείνει υποχρεωτική για όλους τους μαθητές μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Ωστόσο, από την 1η Ιουνίου θα καταργηθεί η υποχρεωτικότητα της μάσκας για όλους τους κλειστούς χώρους των εμπορικών δραστηριοτήτων. Μάλιστα, η κατάργηση της μάσκας θα ισχύει, όπως όλα δείχνουν, τόσο για τα εμπορικά καταστήματα όσο και για τα σούπερ μάρκετ, τα κομμωτήρια και τα φαρμακεία.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.