ΕΛΛΑΔΑ

Από αύριο στις 120 δόσεις όσοι έχουν οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία

Από αύριο στις 120 δόσεις όσοι έχουν οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία

Την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των ασφαλιστικών οφειλών των ετών 2017 και 2018, για την οποία υπήρχε εμπλοκή τα τελευταία δύο χρόνια, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, τονίζοντας ότι από αύριο το μεσημέρι κιόλας θα μπορούν όλοι οι πολίτες ανεμπόδιστα που έχουν οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία να τις ρυθμίσουν.

«Από αύριο το μεσημέρι θα μπορούν ανεμπόδιστα όλοι οι πολίτες που είχαν οφειλές στα ασφαλιστικά τους ταμεία για το διάστημα 2017-2018 να μπουν στη ρύθμιση των 120 δόσεων», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής που επεξεργάζονται το πολυνομοσχέδιο.

Σχετικά με την ρύθμιση για τις 120 δόσεις, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι «κάνουμε πράξη και για τα ασφαλιστικά ταμεία τη μείωση επιτοκίων. Τα μειώνουμε για λόγους ισονομίας και δικαιοσύνης και έτσι για τα χρέη πάει από 5% στο 3%», προσθέτοντας ότι όχι μόνο «υλοποιούμε μια προεκλογική δέσμευση, αλλά κάνουμε πιο εύκολο και πιο δίκαιο το περιβάλλον».

Σε ότι αφορά τις εκκρεμείς συντάξεις ο κ. Βρούτσης αφού επανέλαβε ότι είναι 450.000, τόνισε ότι με ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο γίνεται το πρώτο βήμα για την ψηφιοποίηση τους προκειμένου να καταβάλλονται άμεσα. Εξήγησε ότι το υπουργείο προχωρά στην ψηφιοποίηση του ΑΜΚΑ. Στόχος του υπουργείου είναι τον Ιούνιο του 2020 να εκδοθούν ψηφιακά οι πρώτες νέες συντάξεις.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.