ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιξε η πλατφόρμα των εμβολιασμών για τους 35-39

Άνοιξε η πλατφόρμα των εμβολιασμών για τους 35-39

Άνοιξε σήμερα το πρωί η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των πολιτών ηλικίας 35 έως 39 ετών, όπως είχε προαναγγείλει ο Μάριος Θεμιστοκλέους κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Δευτέρας.

Η συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία είναι στην ευχάριστη θέση να έχει στη διάθεσή της και τα τέσσερα εμβόλια που καλύπτουν μέχρι στιγμής το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας.

Επιπλέον, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου είχε ανακοινώσει την τροποποίηση του εμβολιαστικού σχήματος, σύμφωνα με το οποίο όσοι έχουν νοσήσει πλέον θα λαμβάνουν μία μόνο δόση του εμβολίου. Η τροποποίηση αυτή βασίζεται σε μελέτες τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού.

«Η μία δόση εμβολίου παγιώνεται ως ικανή για προστασία, δεδομένου ότι η αντισωματική απάντηση που δίνεται με αυτή τη μία δόση εμβολίου, έχει το χαρακτήρα, όπως λέμε, της επαναληπτικής δόσης που βλέπουμε σε όλους τους εμβολιασμούς, με μία κατακόρυφη αύξηση του επιπέδου των εξουδετερωτικών αντισωμάτων», ανέφερε η κ. Θεοδωρίδου και υπογράμμισε πώς η μονή δόση του εμβολίου θα δοθεί μέσα σε 6 έως 12 μήνες μετά τη νόσηση.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.