ΕΛΛΑΔΑ

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την Πέμπτη

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την Πέμπτη

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την Πέμπτη (27/5). Πού θα σημειωθούν καταιγίδες.

Η ζέστη και οι υψηλές θερμοκρασίες, είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού αυτές τις ημέρες.

Μάλιστα σε αρκετές περιοχές ο υδράργυρος «σκαρφάλωσε» στους 35 βαθμούς και όπως τονίζουν οι μετεωρολόγοι οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και αύριο.

Υποχώρηση όμως του υδραργύρου αναμένεται από την Πέμπτη (27/5).

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1, Τάσος Αρνιακός: «η πρόωρη καλοκαιρία συνεχίζεται και σήμερα, με τον υδράργυρο να έχει φτάσει τους 35 βαθμούς και οδεύει για ακόμα μεγαλύτερη άνοδο, στην Κρήτη, την Πελοπόννησο και την Στερεά Ελλάδα. Λίγες νεφώσεις θα εκδηλωθούν το απόγευμα τώρα στα βόρεια ηπειρωτικά και δεν αποκλείεται να έχουμε σποραδικές μπόρες στα βουνά κυρίως της Μακεδονίας. Και αύριο περιμένουμε παρόμοιες καιρικές συνθήκες με τον υρδράργυρο πάλι στους 35, 36 δεν αποκλείεται και μέχρι τους 37 βαθμούς κελσίου».

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την Πέμπτη 

«Από την Πέμπτη και μετά όμως περιμένουμε οι βοριάδες να ενισχυθούν λίγο περισσότερο. Αυτό σημαίνει ότι ψυχρές μάζες από την Ευρώπη θα κατηφορίσουν λίγο νοτιότερα και θα δημιοιργήσουν συνθήκες αστάθειας στην βόρεια Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες, όχι μόνο στα βουνά αλλά και σε πεδινές περιοχές που θα φτάσουν μέχρι και την Θεσσαλία. Οι βορειάδες θα φτάσουν τα 6-7 μποφόρ και ο υδράργυρος θα κατηφορίσει ακόμα περισσότερο το Σάββατο φτάνοντας τους 30-31 βαθμούς Κελσίου», ανέφερε ο Τάσος Αρνιακός.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.