ΤΟΠΙΚΑ

Τέλος τα μέτρα σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα από 23/10 – Μένει μόνο η μάσκα

Τέλος τα μέτρα σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα από 23/10 – Μένει μόνο η μάσκα

Έτσι, μετά το πείραμα της άρσης των μέτρων και της επιστροφής στην κανονικότητα για τους εμβολιασμένους σε εστίαση και χώρους διασκέδασης γενικότερα, σειρά από ότι φαίνεται έχουν τα σούπερ μάρκετ και το λιανεμπόριο.Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, το επόμενο βήμα είναι από το Σάββατο 23 Οκτωβρίου να αρθούν όλα τα μέτρα στα στο λιανεμπόριο και τα σούπερ μάρκετ. Αυτά δηλαδή που αφορούν την πληρότητα ανά τετραγωνικό και τις αποστάσεις. Σε ότι αφορά τη χρήση μάσκας, αυτά θα διατηρηθεί υποχρεωτική.

Παράλληλα, στο τραπέζι έχει πέσει η πρόταση, σε θέατρα και κινηματογράφους η πληρότητα θα ανεβεί στο 100%, με την λειτουργία τους να γίνεται μόνο με εμβολιασμένους, ενώ υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Καθοριστικό ρόλο σε αυτήν την απόφαση φαίνεται να έπαιξε η Αθήνα, η οποία σύμφωνα με τους επιστήμονες της χώρας μας πηγαίνει πολύ καλά και παρουσιάζει την καλύτερη εικόνα από όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

Τι ισχύει σήμερα στα σούπερ μάρκετ και το λιανεμπόριο

Για τα καταστήματα τροφίμων επιτρέπεται η παρουσία ενός ατόμου για κάθε 9 τ.μ. (από 16 τ.μ. που ίσχυε) στον κύριο χώρο του καταστήματος (εξαιρούνται βοηθητικοί χώροι, αποθήκες, γραφεία και χώροι στάθμευσης) και προαιρετικό διευρυμένο ωράριο λειτουργίας από τις 7:00 έως τις 21:30.

Στα εμπορικά καταστήματα συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών κέντρων (mall), των εκπτωτικών χωριών και των καταστημάτων που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου shops in a shop από σήμερα επιτρέπεται η παρουσία:

Ενός ατόμου ανά 9 τ.μ. (από 16 τ.μ. που ίσχυε) εντός του καταστήματος, ενώ στους κοινόχρηστους χώρους η αναλογία ορίζεται σε έναν πελάτη ανά 5 τ.μ.

Ειδικώς στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται η ταυτόχρονη παρουσία έως 6 πελατών σε χώρους εμβαδού έως 100 τ.μ

Προαιρετικό διευρυμένο ωράριο λειτουργίας από τις 7:00 έως τις 21:00 και η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων εντός των αεροδρομίων της χώρας.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.