ΤΟΠΙΚΑ

Πόλεμος δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης για τον ηλεκτροφωτισμό της Μυκόνου

Πόλεμος δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης για τον ηλεκτροφωτισμό της Μυκόνου
Βαριές εκφράσεις ανάμεσα στις δυο παρατάξεις για το θέμα του ηλεκτροφωτισμού του νησιού.

ΠΟΛΕΜΟΣ έχει ξεσπάσει για το θέμα του ηλεκτροφωτισμού της Μυκόνου καθώς τα πυρά της αντιπολίτευσης δέχεται η δημοτική αρχή τις τελευταίες ώρες αναφορικά με τα φώτα στο νησί.

Ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος για τον ηλεκτροφωτισμό Μιχάλης Μπαλτάς αναφέρθηκε στο θέμα και η αντιπολίτευση απάντησε λίγη ώρα αργότερα με ανάρτηση και σχετικά βίντεο.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΜΠΑΛΤΑ

«Δεν συνηθίζω να απαντώ σε κακοπροαίρετες και ψευδείς αναρτήσεις στο διαδίκτυο, γιατί το βρίσκω ανούσιο και αισθάνομαι παράλληλα, ότι ρίχνω το επίπεδο μου.

Όμως, εφόσον κάποιοι έχουν αποφασίσει να ΜΗΝ βοηθούν για το καλό του νησιού, τουλάχιστον ας μην προβαίνουν σε συκοφαντίες και ασύστολα ψεύδη.
Εκείνοι όπως και τα παπαγαλάκια τους.

Αφού, λοιπόν, μου δίνουν την ευκαιρία, ας αποκαταστήσω την αλήθεια, στους κατοίκους του νησιού και να τους ενημερώσω τί έχουμε κάνει για το νησί, στο κομμάτι του φωτισμού.

Λοιπόν… έχουμε και λέμε…

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου κάποιος Δήμαρχος προσέγγισε ολοκληρωμένα το θέμα του φωτισμού, προκειμένου να δώσει μόνιμη και οριστική λύση, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας σταδιακά την πανάκριβη υπογειοποίηση των δικτύων όσο και στην αντικατάσταση όλου του δικτύου φωτισμού με φωτιστικά τύπου led.
Έχουν αντικατασταθεί 3.600 φωτιστικά με νέου τύπου έως και σήμερα, τα οποία καταρχάς δεν καίγονται και επιπλέον παρέχουν τρομερή εξοικονόμηση ενέργειας.

Το έργο ξεκίνησε με την αντικατάσταση όλων των φωτιστικών στο κύριο οδικό δίκτυο και το βασικότερο, το έργο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ.
Βρίσκεται σε εξέλιξη και πρόκειται να αντικατασταθούν όλα τα φωτιστικά στο νησί, θεωρώ μέσα στο 2022, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Το έργο έχει καθυστερήσει λόγω μεγάλων προβλημάτων που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας.

Ας επισημάνουμε λοιπόν, πως δώσαμε προτεραιότητα στο κεντρικό δίκτυο και όχι στα φωτιστικά μέσα στα χωράφια, τα οποία και αυτά θα αντικατασταθούν, και ας μπήκαν κάποτε καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους, διότι ως παράταξη δουλεύουμε για το σύνολο του νησιού και των κατοίκων.

Η ψηφοθηρία που έκαναν κάποιοι στο παρελθόν και άλλαζαν μόνο την λάμπα του κολλητού τους αδιαφορώντας για το σύνολο, έχει τελειώσει ανεπιστρεπτί.

Πάμε τώρα σε μερικά τεχνικά ζητήματα για να γνωρίζετε την αλήθεια και να μην πέφτετε θύματα των fake news.

Είναι γεγονός, πως κάποια από τα νέα φωτιστικά δεν ανάβουν. Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει πρόβλημα στο δίκτυο (όχι στο φωτιστικό), για το οποίο ευθύνεται σε κάποιες η ΔΕΔΔΗΕ και σε κάποιες περιπτώσεις ο Δήμος.

Ωστόσο, έχουν δρομολογηθεί οι εργασίες και θα έχουμε αποτελέσματα άμεσα.

Με την ευκαιρία να σας ενημερώσω πως οι υποχρεώσεις του κάθε Δήμου πλέον, βάσει της νέας σύμβασης που έχει υπογραφεί πανελλαδικά για τον δημοτικό φωτισμό, είναι η ευθύνη του φωτιστικού και του καλωδίου των δύο περίπου μέτρων, έως τα καλώδια τις ΔΕΔΔΗΕ και μόνο αυτό. Οι υπόλοιπες εργασίες όπως η καλωδίωση στις κολώνες, οι πίνακες, τα ρολόγια κτλ είναι υποχρέωση της ΔΕΔΔΗΕ.

Επομένως, με απλά λόγια, ο Δήμος δεν μπορεί να ανεβάσει ή να κατεβάσει ασφάλειες από τους πίνακες της ΔΕΔΔΗΕ, ούτε σε περίπτωση όπου είναι χαλασμένη μια ασφάλεια ή οτιδήποτε άλλο από τα παραπάνω δεν έχουμε την δικαιοδοσία να το φτιάξουμε.

Ως εκ τούτου, όταν βλέπετε μεγάλες ομάδες φωτιστικών να μην ανάβουν, σημαίνει πως κάποιο πρόβλημα υπάρχει στον πίνακα της ΔΕΔΔΗΕ
ή στην παροχή της γενικά. Μπορώ να πω, πως με την ΔΕΔΔΗΕ έχουμε άψογη συνεργασία, αλλά δυστυχώς και η ΔΕΔΔΗΕ είναι υποστελεχωμένη, με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνει να επεμβαίνει γρήγορα.

Κλείνοντας, λοιπόν, και απευθυνόμενος στην παράταξη << ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΡΩΤΗ ΞΑΝΑ >> και στα συμπαθούντες παπαγαλάκια , να τους επισημάνω πως, όταν μεγάλα κομμάτια φωτισμού δεν λειτουργούν, να ενημερώνουν την ΔΕΔΔΗΕ αν θέλουν να βοηθήσουν και όχι να λένε ψέματα στο κόσμο.

Αυτά είχα να σας πω και να σας διαβεβαιώσω πως κάνουμε ότι καλύτερο για το νησί μας και φυσικά έρχονται και πολλά πολλά έργα ακόμα.

Καλή μέρα σε όλους και συγγνώμη για την μακροσκελή ανάρτηση.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΡΩΤΗ ΞΑΝΑ

ΚΟΙΤΆΞΤΕ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΆΕΙ!!!
Φυσικά το δικό σου επίπεδο είναι γνωστό, δεν χρειάζεται να το ρίξεις!
Των Μυκονιατών το επίπεδο υποτιμάς.
Δύο χρόνια τώρα η Πόλη ήταν σβηστή και στα συμβούλια έλεγες <….δε πειράζει, βαράτε εμένα..>
Από το 2014 διοικείτε κ από τότε πετύχατε να <σβήσετε> ολες τις περιοχές εκτός Χώρας!!! κ ακόμη δεν ολοκληρώσατε???
Πριν τρία χρόνια δεκάδες χιλιάδες ευρώ για τους μύλους…
Το αποτέλεσμα το δείχνει το σημερινό βίντεο!
Σε οποιον πολίτη όταν δώσεις 3 εκατομμύρια, δεν θα κάνει έργο κ μάλιστα με φώτα που ανάβουν?
Όσο για την… ολοκληρωμένη προσέγγιση …, έχετε δίκιο.
Αυτήν την προτιμάτε!

Φώτα κάτω μύλων 23.11.21

ΚΟΙΤΆΞΤΕ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΆΕΙ!
ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΊΝΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΌΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΩΡΆΦΙΑ!!
ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΣ.
ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΑ ΡΈΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΆΦΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΈΡΑ!!!!
Περιοχή Καντούνια τώρα!!
Μπράβοοο!!!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.