ΤΟΠΙΚΑ

Δωρόθεος ο Β’ ο Κήρυκας της αγάπης και ο Ποιμένας της ευθύνης!

Δωρόθεος ο Β’ ο Κήρυκας της αγάπης και ο Ποιμένας της ευθύνης!

Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από την ημέρα που η πολυνησιακή Μητρόπολη μας υποδέχθηκε ως Ποιμενάρχη και πνευματικό Πατέρα της, τον άνθρωπο που διαδέχθηκε στον Κυκλαδίτικο Θρόνο τον καλοσυνάτο και αυθεντικό Μητροπολίτη μας κυρό Δωρόθεο Στέκα, και που όλα τα χρόνια προ της εκλογής του αλλά και μέχρι και σήμερα οργώνει κυριολεκτικά όλα τα νησιά και τις θάλασσες μας προσφέροντας στους αδελφούς μας τον Ευαγγελικό Λόγο του Αγίου Τριαδικού Θεού.

Η τοπική μας Εκκλησία καυχάται για τον Επίσκοπο που μας απέστειλε η σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρός Χριστόδουλος και χαίρει διότι από τα χείλη του εξέρχονται πάντοτε μόνο λόγοι αγαθοί και σωτήριοι.

Κηρύττει πάντοτε, άνευ χειρογράφου, γνωρίζων από στήθους ολόκληρα εδάφια της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης, ενώ οι λόγοι του είναι ποταμοί πλήρους αγιότητος, Ορθοδόξου δόγματος και μεγίστης Θεολογικής διδασκαλίας.

Ο σπινθηροβόλος και κεραυνοβόλος λόγος του σε συνδυασμό με την ήρεμη χροιά της φωνής του, συγκλονίζει και συναρπάζει το ποίμνιό του, το οποίο, τον υπεραγαπά και τον εμπιστεύεται, ανταποκρινόμενο πάντοτε με ένθερμο ζήλο στις εκάστοτε μοναδικές προσκλήσεις του.

Η θάλασσα της πατρικής στοργής του, μέσα στην οποία νιώθουμε όλοι μας ασφαλείς, αντέχει όλους τους κλυδωνισμούς, αλλά και τις τρικυμίες του κόσμου τούτου, διότι η καρδιά του όχι μόνο πλημμυρίζει από αγάπη, αλλά είναι ο ίδιος η τρανή απόδειξη της αγάπης.

Ο Μητροπολίτης μας είναι ένας άνθρωπος με πλούσια μόρφωση, με στέρεα και λογική γνώση, απλός, προσιτός, προσηνής, ένα παράδειγμα για όλους μας.

Τα 20 χρόνια Αρχιερωσύνης είναι 20 χρόνια αφιερωμένα στην Χριστιανική αγάπη, με περίσσευμα ψυχής.

Από το ευλογημένο νησί της Παναγίας μας, την ένδοξη και Παναγιοσκέπαστη Τήνο σας, όλοι εμείς, τα παιδιά σας, σας εκφράζουμε την αγάπη, την αφοσίωση και τον σεβασμό μας και προσευχόμαστε στον Δομήτορα της Εκκλησίας μας και στην Μητέρα Του και Μεγαλόχαρη μας να σας χαρίζουν έτη μακρά, για να συνεχίζετε να οιακοστροφείτε το σκάφος της τοπικής Εκκλησίας με σύνεση και σοφία, να εμπνέετε κλήρο και λαό και να αποτελείτε για όλους μας πρότυπο και παράδειγμα με την πραότητα και τη θερμουργό σας πίστη.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.