ΤΟΠΙΚΑ

Βερώνης-Κουκάς και στο βάθος ο άγνωστος Χ για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές

Βερώνης-Κουκάς και στο βάθος ο άγνωστος Χ για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές
Οι πολιτικές ζυμώσεις, τα παρασκήνια και οι συζητήσεις άρχισαν στη Μύκονο με ορίζοντα τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του 2023

Οι πολιτικές εξελίξεις σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να είναι ραγδαίες το επόμενο χρονικό διάστημα στην Μύκονο και με ορίζοντα πάντα τις δημοτικές εκλογές που έρχονται την επόμενη χρονιά.

Ήδη οι διεργασίες άρχισαν και στο παρασκήνιο πολλές συζητήσεις γίνονται τόσο για τα πρόσωπα που πρόκειται να κατέβουν στην μάχη της διεκδίκησης της δημοτικής αρχής,όσο κυρίως για όλους όσοι θα συνταχθούν δίπλα από αυτά καθώς  η κατάσταση μοιάζει με κινούμενη άμμο τον τελευταίο καιρό.

Φήμες που δεν επιβεβαιώνονται ακόμα κάνουν λόγο για εκπλήξεις και ανατροπές που θα συντελεστούν μέχρι να φτάσουμε στην τελική ευθεία της αναμέτρησης και με πρόσωπα που μέχρι τώρα δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους, αλλά θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην συνέχεια.

Η διαχείριση της τουριστικής σαιζόν, η αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που προκύπτουν καθημερινά στο νησί , ο καταμερισμός των εργασιών και η αξιολόγηση τόσο του ίδιου του δημάρχου αλλά και των συνεργατών του, θα κρίνουν στο τέλος της ημέρας συνολικά το έργο της διοίκησης του δημάρχου Κουκά.

Ο μεστός και ουσιώδης αντιπολιτευτικός λόγος, η εποικοδομητική κριτική αλλά και οι προτάσεις,κυριότερο τα πρόσωπα που θα ακολουθήσουν τον Χρήστο Βερώνη θα αποτελέσουν το κριτήριο για την επόμενη μέρα.

Βέβαιο πάντως δείχνει ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα  πρέπει να θεωρείται πολύ πιθανό, καταρχήν ότι τόσο ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς όσο και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χρήστος Βερώνης θα είναι ξανά οι κεντρικοί «μονομάχοι» στην αρένα των εκλογών για να διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο τον Οκτώβριο του 2023.

Παράλληλα με την αλλαγή του εκλογικού νόμου μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει πλέον ποιος ή ποιοι μπορεί να έρθουν ως τρίτη ή και τέταρτη υποψηφιότητα καθώς αυτός είναι ένας γρίφος πλέον για δυνατούς λύτες με δεδομένο ότι  είναι πολύ πιθανό να υπάρξει νικητής αυτή την φορά από την πρώτη Κυριακή κάτι που θα σημάνει ξεκάθαρα οτι όπως θα διαμορφωθούν οι συσχετισμοί στην αρχή θα κρίνουν και τον νικητή.

Παρασκήνιο υπάρχει αρκετό, συζητήσεις επι συζητήσεων ,όπως και πολλοί δυσαρεστημένοι στις δυο παρατάξεις από  συμπεριφορές και κινήσεις, στην πολιτική σκακιέρα πάντως όλα είναι ρευστά  και όλα θα αρχίσουν να ξεδιπλώνονται το επόμενο χρονικό διάστημα.

Τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο και οι συμμαχίες ενδέχεται να αλλάζουν σε χρόνο μηδέν.

Το βέβαιο είναι ότι σχεδόν ενάμιση χρόνο και κάτι πριν τις δημοτικές εκλογές το κλίμα αρχίζει να ζεσταίνεται.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.