ΕΛΛΑΔΑ

Ανείπωτη τραγωδία στην Πάρο με 16 νεκρούς

Ανείπωτη τραγωδία στην Πάρο με 16 νεκρούς
Ναυάγιο με μετανάστες – Μεταξύ τους και ένα βρέφος

Ναυάγιο με νεκρούς στην Πάρο

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών βρίσκεται σε εξέλιξη από τις βραδινές ώρες στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Πάρου υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το Ιστιοφόρο ΑΝΔΡΙΑΝΑ το οποίο μετέφερε 88 μετανάστες αναποδογύρισε.  Αμέσως σήμανε συναγερμός και αυτή τη στιγμή περιπολικό σκάφος του λιμενικού, πλοία και βάρκες, σπεύδουν στο σημείο να διασώσουν ανθρώπινες ζωές.

Από πλευράς Λιμενικού συμμετέχουν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης, τέσσερα πλωτά, ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού, αεροσκάφος c-130 και 9 παραπλέοντα πλοία. Στο σημείο επίσης μεταβαίνει ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 63 άτομα (61 άνδρες, 2 γυναίκες), ενώ πληροφορίες μας αναφέρουν οτι υπάρχουν και 13 νεκροί.(12 άνδρες, 3 γυναίκες και ένα βρέφος).

Το ευτύχημα είναι οτι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών είναι ευνοϊκές, αφού επικρατούν δυτικοί άνεμοι εντάσεως 2 BF.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος και έδωσε εντολή να κινητοποιηθεί άμεσα κάθε πρόσφορο μέσο για την διάσωση των αλλοδαπών

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το εν λόγω ιστιοφόρο είχε αποπλεύσει από τα παράλια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά περιστατικό έρευνας και διάσωσης που σημειώνεται στο Αιγαίο στην διάρκεια των τελευταίων τριών ημερών, στο οποίο εμπλέκονται διακινητές από την Τουρκία που μεταφέρουν παράνομα ανθρώπους.

#pgpartners
#ΝΟΤΙΟΑΙΓΑΙΟ
πηγη Cyclades24.gr
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.