ΤΟΠΙΚΑ

Ένα βραβευμένο ντοκιμαντέρ την Κυριακή στο Γρυπάρειο

Ένα βραβευμένο ντοκιμαντέρ την Κυριακή στο Γρυπάρειο

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου θα προβληθεί στο ΓΡΥΠΑΡΕΙΟ το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΜΝΗΜΗ» του Δημήτρη Καλφάκη που εξιστορεί την ιστορία του μεταλλείου βαρύτη της Αμερικάνικης εταιρίας MYCOBAR που λειτούργησε από το 1955 και για σχεδόν 30 χρόνια στο νησί της Μυκόνου.

Γυναίκες και άντρες που κάτω από σκληρές και επικίνδυνες συνθήκες εργάστηκαν στο μεταλλείο, επισκέπτονται μετά από δεκαετίες τον ερειπιώνα των βιομηχανικών εγκαταστάσεων, καταθέτουν τις προσωπικές τους μαρτυρίες και συνθέτουν την σημαντική ιστορία του μεταλλείου αναδεικνύοντας το σημαντικό κοινωνικό και οικονομικό ρόλο που διαδραμάτισε το μεταλλείο και την επιρροή του στην νεότερη ιστορία του νησιού.
Με αφετηρία την σημερινή κατάσταση των εγκαταστάσεων η ταινία ανασυστήνει την ιστορία του μεταλλείου, παρουσιάζει μια σημαντική πτυχή του νησιού και αναδεικνύει την ζώσα μνήμη του.

Η παραγωγή της ταινίας ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβρη του 2020 και έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τον Ιούνιο του 2021. Στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας η ταινία απέσπασε το 2ο βραβείο στην κατηγορία ταινιών μεγάλου μήκους.

Η ταινία δημιουργήθηκε με χρηματοδότηση του ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ και εντάσσεται στις δράσεις του Δήμου για την ανάδειξη της μεταλλευτικής ιστορίας της Μυκόνου οι οποίες στηρίζονται στην έρευνα και το αρχείο της τοπικής ερευνήτριας Δήμητρα Λοίζου Βουλγαράκη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

ΣΕΝΑΡΙΟ,ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΦΑΚΗΣ
ΑΦΗΓΗΣΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ –YAJAM
ΕΙΚΟΝΟΛΗΨΙΑ – ΗΧΟΛΗΨΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΦΑΚΗΣ /ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΥΣΑΘΑΝΑΣ
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΟΝΤΑΖ – COLOR CORRECTION: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΦΑΚΗΣ
ΜΙΞΑΖ: ΣΠΥΡΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΑΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ : JOHNNY KINTZ/ ΣΟΦΙΑ ΚΑΛΠΟΥΡΤΖΗ/ DANIEL ΚΟΥΣΑΘΑΝΑΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΟΥΣΟΥΝΕΛΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΤΡΙΚΥΚΛΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ

ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ :

θΑΝΑΣΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΗΜΟΜΥΤΗΣ / ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΑΡΩΝΟΥ/ BRANDLEY BAUER / ΝΙΚΟΛΑΣ ΒΕΡΩΝΗΣ / ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΟΪΖΟΥ – ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ/ ΑΡΕΤΗ ΓΑΝΩΤΗ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΕΡΛΕΣ / + ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΡΥΠΑΡΗΣ/ΡΟΥΛΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΙΑΜΠΑΚΟΣ / +ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΤΣΑΚΗΣ/+ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΙΖΑΣ / ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΚΑΣ / + ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΥΚΑΣ/ ΜΑΡΙΑ ΛΟΪΖΟΥ / PAMELA MARTIN / ΑΝΝΑ ΜΙΧΕΛΗ/ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗ / ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / + ΛΟΪΖΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΗΣ/+ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΩΤΗΣ / + ΕΙΡΗΝΗ ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΩΤΗ / ΤΑΚΗΣ ΣΚΟΥΛΑΞΙΝΟΣ /ΦΡΑΣΚΟΥΛΑ ΣΚΟΥΛΑΞΙΝΟΥ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΡΙΑΝΟΣ / ΑΡΤΕΜΟΥΛΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΝΙΩΤΗΣ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.