ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς πλοία τα νησιά 10-11/12 και θα υπάρξει και συνέχεια

Χωρίς πλοία τα νησιά 10-11/12 και θα υπάρξει και συνέχεια

Χωρίς πλοία θα παραμείνουν τα νησιά τουλάχιστον για το επόμενο διήμερο, 10 και 11 Δεκεμβρίου, εξαιτίας της 48ωρης απεργίας τη Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Επειδή η συγκεκριμένη εξαγγελθείσα κινητοποίηση έχει προοπτική κλιμάκωσης, εκφράζονται σοβαροί φόβοι ότι η απεργία μπορεί να παραταθεί για ένα ακόμη 48ωρο, ίσως και περισσότερο δημιουργώντας προβλήματα τόσο στις μετακινήσεις όσο και η τροφοδοσία των νησιών. Σε μια τέτοια περίπτωση, τα νησιά θα μείνουν χωρίς πλοία μέχρι και την επόμενη Δευτέρα 13/12.

Οι αποφάσεις των ναυτεργατών για την κλιμάκωση ή όχι της κινητοποίησης αναμένεται να παρθούν το μεσημέρι του Σαββάτου.

Τι αναφέρει η ΠΝΟ για την απεργία 

Η ΠΝΟ ζητεί την κατανόηση και την πλήρη συμπαράσταση τόσο του επιβατικού κοινού όσο και όλων των εργαζομένων, «διότι ο αγώνας ο οποίος διεξάγεται δεν είναι αγώνας που αφορά μόνο τους Έλληνες ναυτεργάτες, αλλά αφορά όλη την τάξη των εργαζομένων».

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας κάνει λόγο για αδιάλλακτη θέση και εμπαιγμό των εργοδοτών, έλαβε υπόψη, όπως αναφέρει, και τη στάση της κυβέρνησης, μετά και την προηγούμενη
48ωρη απεργιακής της κινητοποίησης στις 11-12 Νοεμβρίου.

Έδωσε έκτοτε, όπως σημειώνει, «μια τελευταία ευκαιρία στην εργοδοσία και στην κυβέρνηση να αλλάξουν τη στείρα και αρνητική συμπεριφορά και στάση τους και να πρυτανεύσει η λογική στην πλευρά τους».

Όπως υπογραμμίζει, τότε η απεργία της αποφασίστηκε ως έσχατο μέτρο για την προάσπιση
και διεκδίκηση των «δίκαιων αιτημάτων μας ως Ελλήνων ναυτικών, με αιχμή του δόρατος τις μισθολογικές αυξήσεις στις Συλλογικές Συμβάσεις για τα έτη 2020 και 2021, χωρίς να υποτιμάται και να υποβαθμίζεται και η σημασία των υπολοίπων εξίσου καυτών αιτημάτων του κλάδου (ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, εκπαίδευση, Υπηρεσίες Γενικών Μητρώων, ΓΕΝΕ, ανεργία και μαύρη ανασφάλιστη εργασία, οργανικές συνθέσεις πληρωμάτων κλπ).

Όμως, παρά την προσωρινή αναστολή και την έμπρακτη με αυτόν τον τρόπο επιδειχθείσα καλοπιστία μας, η εργοδοτική πλευρά, συνεχίζοντας την τακτική της συνεχούς κωλυσιεργίας, όχι μόνο δεν βελτίωσε,  έστω και επ’ ελάχιστο την αρνητική της θέση, αλλά πεισματικά, όχι μόνον εξακολουθεί να αρνείται τη χορήγηση ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς των ναυτεργατών”, αναφέρει η ανακοίνωση.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.