ΕΛΛΑΔΑ

Πότε αναμένεται η κορύφωση της μετάλλαξης Όμικρον – Ποιες ηλικίες χτυπάει περισσότερο

Πότε αναμένεται η κορύφωση της μετάλλαξης Όμικρον – Ποιες ηλικίες χτυπάει περισσότερο

Η μετάλλαξη Όμικρον έχει εδραιωθεί για τα καλά στην καθημερινότητά μας με την έλευση του 2022, με την Ματίνα Παγώνη να εκτιμά ότι η κορύφωσή της θα έρθει περίπου στις 15 Ιανουαρίου, με την αποκλιμάκωση να έρχεται μετά από έναν μήνα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ υπογράμμισε ότι τα νοσοκομεία είναι γεμάτα σε ποσοστό 90% με περιστατικά από τη μετάλλαξη Delta, ενώ στα νέα κρούσματα κυριαρχεί με 62% η Όμικρον.

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη, «ο στόχος είναι τα περιστατικά της Όμικρον να αναρρώσουν στο σπίτι με ήπια συμπτώματα και να μην επιβαρύνουν το σύστημα Υγείας και σε αυτό βοηθάει ο εμβολιασμός».

Ποιες ηλικίες χτυπάει περισσότερο
Αναφορικά με τα ηλικιακά δεδομένα, η Ματίνα Παγώνη εξήγησε ότι στο «στόχαστρο» της Όμικρον βρίσκονται περισσότερο οι μικρές ηλικίες, αλλά και οι μεγαλύτεροι με υποκείμενα νοσήματα, υπογραμμίζοντας ότι η ενισχυτική δόση του εμβολίου μπορεί να παρέχει προστασία σε σημαντικό βαθμό.

Για το θέμα των σχολείων, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εξέφρασε την άποψη ότι με τη χρήση των self test και την τήρηση των μέτρων φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και θα πρέπει να περιμένουμε τη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών, ενώ σε άλλες χώρες δεν έχουν ληφθεί επιπλέον μέτρα, αλλά θα πρέπει να συζητηθεί εκ νέου, πότε θα κλείνει ένα τμήμα αν εμφανιστούν κρούσματα στο δυναμικό του.

madata.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.