ΕΛΛΑΔΑ

“Κλείδωσαν” τα νέα μέτρα – Τι θα ισχύσει για εστίαση και σχολεία

“Κλείδωσαν” τα νέα μέτρα – Τι θα ισχύσει για εστίαση και σχολεία

Συνεδριάζει την Δευτέρα 27/12 η Επιτροπή των ειδικών προκειμένου να προτείνει στην κυβέρνηση νέα περιοριστικά μέτρα, τα οποία θα ανακοινωθούν από τις 3 Ιανουαρίου και θα ισχύσουν για τουλάχιστον 15 ημέρες, με επαναξιολόγηση ανάλογα με την πορεία της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα μας.

Η επιτροπή αναμένεται να εισηγηθεί τη λήψη και άλλων περιοριστικών μέτρων στην εστίαση.

Αυτά φέρονται να είναι:

  • Τα καταστήματα να κλείνουν νωρίτερα. Είτε στις 23:00 είτε τα μεσάνυχτα, έως και τις 05:00. Πρόκειται για ένα μέτρο που είχαμε δει στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας.
  • Στα καταστήματα θα επιτρέπονται λιγότεροι πελάτες ανά τετραγωνικό μέτρο.
  • Δεν θα υπάρχουν όρθιοι στα κέντρα διασκέδασης
  • Πολύ πιθανό να γίνει εισήγηση για γήπεδα χωρίς φιλάθλους

Σημειώνεται, τέλος, ότι στην παρούσα φάση δεν τίθεται θέμα αναστολής λειτουργίας των σχολείων. Έτσι, τα σχολεία αναμένεται να επαναλειτουργήσουν κανονικά μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες στις 10 Ιανουαρίου.

Επίσης, δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια αλλαγή στο πλαίσιο που ήδη ισχύει για τις μετακινήσεις με οποιοδήποτε μέσο.ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.