ΕΛΛΑΔΑ

Με τιμές «φωτιά» ξεκινά η διάθεσή του πετρελαίου θέρμανσης – Πόσο θα φτάσει στις Κυκλάδες

Με τιμές «φωτιά» ξεκινά η διάθεσή του πετρελαίου θέρμανσης – Πόσο θα φτάσει στις Κυκλάδες
Αυξημένη κατά 40% με 45% θα είναι σε σύγκριση με πέρυσι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, η διάθεση του οποίου ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στην έναρξη διάθεσή του, θα είναι της τάξεως του 1, 10 -1,15 ευρώ το λίτρο στα μεγάλα αστικά κέντρα, 1,20 -1,25 ευρώ στην περιφέρεια και 1,30-1,35 στις νησιωτικές περιοχές, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι Κυκλάδες.

Την ίδια στιγμή επιταχύνονται οι διαδικασίες για την υποβολή των αιτήσεων στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myΘΕΡΜΑΝΣΗ» αλλά και της καταβολής σημαντικού μέρους του επιδόματος θέρμανσης, προκειμένου τα νοικοκυριά να προστατευθούν απέναντι στην εκρηκτική αύξηση των τιμών στην ενέργεια.

Tο συνολικό ποσό για το επίδομα θέρμανσης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει το ράλι στις τιμές της ενέργειας, καθώς αυξάνεται η επιδότηση τόσο σε ύψος όσο και σε αριθμό οφελουμένων, ανέρχεται φέτος στα 168 εκ. ευρώ.

Η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης εκτιμάται ότι φέτος θα ανοίξει πιθανότατα εντός του Νοεμβρίου ή ακόμα και στα τέλη Οκτωβρίου προκειμένου να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.