ΤΟΠΙΚΑ

Υστερόγραφο στην πολιτική ιστορία της Μυκόνου ο Βερώνης

Υστερόγραφο στην πολιτική ιστορία της Μυκόνου ο Βερώνης
Καθημερινά δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο με συκοφαντίες, ύβρεις ,αλαζονικές συμπεριφορές εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων

Με σπασμένα φρένα,ο άνθρωπος που στο παρελθόν και κατά την διάρκεια της δημαρχιακής του θητείας είχε διχάσει τους Μυκονιάτες με την διοίκηση του  όσο κανείς άλλος στην σύγχρονη ιστορία του νησιού, σε ένα κρεσέντο απίστευτης χυδαιότητας και ύβρεων αλλά και συκοφαντικών σχολίων δημόσια, δεν χάνει την ευκαιρία να επιβεβαιώνει όλα όσα λένε οι συμπολίτες του χρόνια τώρα για την διοίκηση του και την παρουσία στα πολιτικά πράγματα του νησιού.

Ο πολυθρύλητους  Βερώνης, που καταδικάστηκε κάποτε σε πρώτο βαθμό με τριετή φυλάκιση για τα έργα και τις ημέρες του στον δημαρχιακό θώκο της Μυκόνου (αθωώθηκε στο εφετείο , αλλά θα έχει ενδιαφέρον να θυμηθούμε  ξανά ρεπορταζιακά το θέμα ),στις μέρες του υπήρξε πανίσχυρος.

Έχοντας  πλέον χάσει την δύναμη που ασκούσε από την εξουσία του, εμφανίζεται σήμερα εριστικός είτε μέσω ανακοινώσεων, είτε με τοποθετήσεις του δημόσιες ,να συκοφαντεί κυρίως τον δήμαρχο Κουκά και τους συνεργάτες του, να λοιδορεί την Μύκονο συστηματικά σε πανελλήνια μέσα ενημέρωσης ,να καθυβρίζει τους πάντες και κυρίως όσους του ασκούν κριτική και να «σταυρώνει»  εκείνους που  του χαλάνε το αφήγημα της ολικής επαναφοράς του κάτι που δεν συνέβη ποτέ από όταν άρχισαν οι δικαστικές του περιπέτειες.

Ο Βερώνης παλεύει να φτιάξει την εικόνα του στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα, και να επανακτήσει την χαμένη του αίγλη όπως ο ίδιος την απολάμβανε στα χρόνια της παντοκρατορίας του.

Μάταια όμως καθώς οι πολίτες και νου αλλά και κρίση έχουν.

Η αλαζονεία του  από τις μέρες που ασκούσε εξουσία ήταν ένα απο τα κύρια χαρακτηριστικά του, επι σχεδόν εικοσαετία δήμαρχος στη Μύκονο δημιούργησε αντιδράσεις και πολλές φορές τοξικότητα και θα χρειαστούν αρκετές λέξεις στο πληκτρολόγιο για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι με λεπτομέρειες τα περιστατικά.

Με πρώτο και καλύτερο τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Κουκά , ο Βερώνης έχει γίνει εμονικά υβριστής εναντίον του με χυδαίο και απαξιωτικό τρόπο σε κάθε  ευκαιρία που βρίσκει.

Ίσως γιατί δεν το φαντάζονταν ποτέ, ο Βερώνης βλέπει στο πρόσωπο του Κουκά έναν νέο πολιτικό, με αντίληψη και διορατικότητα να  υπηρετεί το νησί , να είναι συμπαθής και αγαπητός, να έχει γνώση του αντικειμένου αλλά κυρίως ,βλέπει έναν δήμαρχο τα τελευταία χρόνια να προσπαθεί να ενώσει και όχι να διχάζει…

Καθημερινά  διδάσκοντας την «Βερώνεια τακτική» της λασπολογίας και των ύβρεων έναντι των πολιτικών του αντιπάλων  και όλων όσοι δεν συμπαθεί, είναι βέβαιο οτι η θητεία Βερώνη στην πολιτική ιστορία του νησιού  θα καταγράφει από τον ιστορικό του μέλλοντος ως μια  μαύρη σελίδα καθώς είναι αφελές να πιστεύει κανείς πως οι πολίτες έχουν  μνήμη χρυσόψαρου.

Ο Βερώνης διάγει τα τελευταία χρόνια του στον πολιτικό στίβο της Μυκόνου την απόλυτη αποκαθήλωση  από τους συμπολίτες του, όμως δεν το βάζει κάτω και επιμένει.

Θεωρεί προφανώς ότι όλοι εκείνοι που τον τιμώρησαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο στις εκλογές του 2019,  θα ξεχάσουν εύκολα.

Προκαλεί  μεγάλο κρότο στην σκέψη του , το γεγονός ότι δεν έχει κατορθώσει να «ξεπλύνει» την εικόνα που ο ίδιος δημιούργησε στις σκέψεις των Μυκονιατών με την στάση και τα κατορθώματα του στην πολιτική του διαδρομή ,με αποτέλεσμα να μην μπορεί  χρόνια να  διαχειριστεί τις καταστάσεις με ψυχραιμία και με κανόνες πολιτικής ευπρέπειας έναντι των αντιπάλων του.

Ο Βερώνης θέλει με κάθε τρόπο  λίγο πριν αποχωρήσει οριστικά  από το προσκήνιο της πολιτικής  να «φωνάξει» στους Μυκονιάτες, ότι δεν είναι αυτό που  νομίζουν,σκέφτονται και συζητούν, αλλά είναι κάτι άλλο…

Εκδικητικός με όσους τον κριτικάρουν, με ένα σαρδόνιο χαμόγελο στα χείλη και την εκφορά του λόγου του στην τοπική αργκό, ο Βερώνης προσπάθησε αλλά δεν πείθει πλέον για τις πολιτικές του δυνατότητες, πολύπλευρα…

Αποτελεί υστερόγραφο της πολιτικής ιστορίας της Μυκόνου και  ήδη οι πολίτες του νησιού  τον εχουν κατατάξει ανάλογα.

Για τα μελλούμενα;

Ο καιρός γαρ εγγύς…
MykonosVoice

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.