ΤΟΠΙΚΑ

Εργαστήρια στιχουργικής από την ΚΔΕΠΠΑΜ και συναυλίες με τραγούδια του Νίκου Γκάτσου

Εργαστήρια στιχουργικής από την ΚΔΕΠΠΑΜ και συναυλίες με τραγούδια του Νίκου Γκάτσου

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν από τις 3 έως τις 6 Απριλίου 2023 στην αίθουσα της ΚΔΕΠΠΑ Μυκόνυ και θα συμμετάσχουν δωρεάν 260 παιδιά των Ε’ και ΣΤ΄ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων της Μυκόνου.

Τα εργαστήρια αυτά, βασισμένα στους στίχους του ποιητή Νίκου Γκάτσου, δίνουν στους μαθητές την ευκαιρία να γνωρίσουν τη στιχουργική τέχνη, την τέχνη της ποίησης που γράφεται για να μελοποιηθεί ή για να ντύσει μια μελωδία. Μέσα από τη διαδικασία συγγραφής στίχων, τα παιδιά αντιλαμβάνονται, όχι μόνο τον πλούτο της γλώσσας, της φαντασίας και της ομοιοκαταληξίας, αλλά και τη χρησιμότητα των κανόνων της γραμματικής και του συντακτικού, την αξία της ευρυμάθειας και την ανάγκη των ορίων τόσο στην τέχνη όσο και στη ζωή.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.