ΤΟΠΙΚΑ

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Ι.ΜΕΤ/EKETA

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Ι.ΜΕΤ/EKETA
Έναρξη συνεργασίας του Δήμου Μυκόνου με το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τ

Στις 21/09/2018 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Μυκόνου η προγραμματισμένη συνάντηση του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κουκά με το Διευθυντή του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ) κ. Μπεκιάρη και τη Διευθύντρια του Τομέα για τα Οικονομικά και Περιβαλλοντικά Θέματα – Θαλάσσιες και Αεροπορικές Μεταφορές, κα. Μποϊλέ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν βασικά θέματα που αφορούν στον τομέα των μεταφορών και είναι μείζονος σημασίας για το νησί της Μυκόνου, ενώ παράλληλα υπογράφτηκε το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δυο φορέων, με στόχο την άμεση έναρξη της συνεργασίας τους.

Επιπρόσθετα, προέκυψαν ενδιαφέρουσες προοπτικές συνεργασίας σε ερευνητικό επίπεδο, ενώ έγινε συζήτηση και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας των μεταφορών στο νησί, λόγω της ραγδαίας τουριστικής αύξησης που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια.

Πιο ειδικά, ο Δήμαρχος Μυκόνου αναφέρθηκε στη σημασία της συνεργασίας αυτής, επισημαίνοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά η Μύκονος ως προς την κυκλοφορία, ενώ κατέστη σαφές το ζήτημα της κυκλοφοριακής συμφόρησης ως το πιο άμεσο προς επίλυση.

Στο πλαίσιο αυτό υπογράφτηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δυο φορέων, χρονικής διάρκειας ενός ημερολογιακού έτους, με δυνατότητα ανανέωσης, που θέτει τους βασικούς πυλώνες της συνεργασίας και αφορούν:

α) Την παροχή τεχνικής και συμβουλευτικής υποστήριξης από τη μεριά του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ προς το Δήμο Μυκόνου, με στόχο την επίλυση του κυκλοφοριακού, καθώς και σε δράσεις που παρουσιάζουν ενδιαφέρον και για τους δυο φορείς.

β) Τη συνεργασία σε ερευνητικό επίπεδο, με την εξέταση δυνατότητας μόχλευσης πόρων από εθνικά χρηματοδοτικά εργαλεία ή από Ευρωπαϊκά προγράμματα, μέσω υποβολής κοινών προτάσεων για χρηματοδότηση ερευνητικών δράσεων, που εντάσσονται στους κοινούς στόχους των δύο μερών.

γ) Την παροχή εκπαίδευσης και επιμόρφωσης στελεχών του Δήμου, σε αντικείμενα σχετικά με τους στόχους των δύο μερών.

δ) Την οριοθέτηση πρόσθετων δράσεων στο μέλλον μετά από κοινή απόφαση των δυο φορέων.

Τελειώνοντας τη συνάντηση ο Δήμαρχος έκανε της εξής δήλωση:

Καθώς οι μεταφορές αποτελούν ένα νευραλγικό τομέα στο νησί μας, με βασικά ζητήματα που έχουν αντίκτυπο στην καθημερινότητα των μετακινούμενων, τόσο ως προς τους χρόνους μετακίνησης όσο και ως προς την οδική ασφάλεια, η συνεργασία του Δήμου Μυκόνου με το Ι.ΜΕΤ θα δώσει λύσεις προς αυτή την κατεύθυνση και μάλιστα άμεσα.”


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.