ΤΟΠΙΚΑ

Ξενοδοχεία πολυτελείας: Στην κορυφή της ποιότητας οι Κυκλάδες – Οι Έλληνες δεύτεροι καλύτεροι πελάτες

Ξενοδοχεία πολυτελείας: Στην κορυφή της ποιότητας οι Κυκλάδες – Οι Έλληνες δεύτεροι καλύτεροι πελάτες

Οι Έλληνες πελάτες των ξενοδοχείων 4* και 5* ξόδεψαν φέτος περισσότερα από τους άλλους Ευρωπαίους τουρίστες, ανεβάζοντας το μέσο έσοδο ανά ημέρα κατά σχεδόν 30% σε σύγκριση με το 2019. Τα σκήπτρα των big spenders εξακολουθούν να κρατούν οι Αμερικάνοι.

Σύμφωνα με ανάλυση των κρατήσεων που έκανε η AXIA Hospitality στα περισσότερα από 50 boutique και luxury καταλύματα 4* και 5* που διαχειρίζεται σε όλη την Ελλάδα, η μέση ημερήσια τιμή (Average Daily Rate – ADR) φέτος ήταν αυξημένη. Ειδικά από τον Ιούνιο και μετά, η τιμή εκτοξεύεται, με τη διαφορά από το 2019 να κυμαίνεται έως και +24,73%

Οι Αμερικάνοι παραδοσιακά έχουν το υψηλότερο ADR, που φτάνει τον Ιούλιο σχεδόν τα 800 ευρώ, την ώρα που τον Ιούλιο του 2019 έφτανε τα 665 ευρώ και τον Αύγουστο του 2019 τα 686 ευρώ.

Έκπληξη αποτελεί ο υψηλός δείκτης της Ελληνικής αγοράς, με τους Έλληνες ταξιδιώτες να αποτελούν τη δεύτερη εθνικότητα σε ό,τι αφορά το ADR, με κατά μέσο όρο 308,79 ευρώ ανά διανυκτέρευση (228,73€ τον Απρίλιο, 428,14€ τον Μάιο, 563,51€ τον Ιούνιο, 465€ τον Ιούλιο, 404,71€ τον Αύγουστο και 532,47€ τον Σεπτέμβριο).

Η επόμενη χρονιά

Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία των κρατήσεων για την επόμενη χρονιά, σημειώνεται αύξηση τζίρου κατά 193,07% σε σχέση με το 2022 και αύξηση του ADR κατά 8,74%, με τον συνολικό αριθμό κρατήσεων και αντίστοιχων διανυκτερεύσεων να είναι σχεδόν τριπλάσιος συγκριτικά με τον αντίστοιχο του 2022.

Αυτά τα στοιχεία επιβεβαίωσαν κατά τη διάρκεια συζήτησης στο φόρουμ Digi Hotel, στην έκθεση Xenia 2022, και η Μαρία Σαρρή, Head of Sales της Primalres / Webhotelier και ο COO της Bookonline, Θεόδωρος Κατσίμπρας. Αναλύοντας μόνο τις online κρατήσεις των ξενοδοχείων στην Ελλάδα, οι δύο εταιρείες συμφωνούν ότι η δυναμική της αύξησης των κρατήσεων σε υψηλών κατηγοριών ξενοδοχεία είναι αυξητική και για το επόμενο καλοκαίρι. Μέχρι στιγμής, η ζήτηση είναι διπλάσια σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι ενώ ήδη έχουν ήδη γίνει κρατήσεις για περίπου 200.000 διανυκτερεύσεις.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.