ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ξεκίνησε η κατασκευή του υδατοδρομίου Τήνου: Ολοκληρώνεται η εγκατάσταση των χερσαίων υποδομών μέσα στον Μάρτη

Ξεκίνησε η κατασκευή του υδατοδρομίου Τήνου: Ολοκληρώνεται η εγκατάσταση των χερσαίων υποδομών μέσα στον Μάρτη

Το νησί της Μεγαλόχαρης και το νησί της αποκάλυψης «ανοίγουν» το δρόμο για το μεγαλύτερο δίκτυο υδατοδρομίων στον κόσμο, με τη Hellenic Seaplanes να σχεδιάζει πτήσεις με υδροπλάνα στην Ελλάδα!

Οι εποχές όπου τα υδατοδρόμια αποτελούσαν πλάνα και φιλοδοξίες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί καθώς πλέον έχει ανοίξει διάπλατα το κεφάλαιο των αδειοδοτήσεων και των κατασκευών τους, με την Τήνο και την Πάτμο να ετοιμάζονται για έναρξη λειτουργίας !

Η Τήνος έρχεται όλο και πιο κοντά στην υποδοχή των πρώτων υδροπλάνων, καθώς αυτές τις ημέρες πραγματοποιείται η εγκατάσταση των χερσαίων εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου της, στον εξωτερικό λιμένα του νησιού.

Ειδικότερα, οι χερσαίες εγκαταστάσεις του υδατοδρομίου θα εξυπηρετήσει εκατοντάδες επιβάτεςόλον τον χρόνο, καθώς μέσα σε αυτόν θα μπορούν να τσεκάρουν τα εισιτήρια πριν την πτήση τους, να παραμένουν στο χώρο αναμονής, να προχωράνε σε έκδοση νέων εισιτηρίων από τους αρμόδιους υπαλλήλους στα κιόσκια του υδατοδρομίου, και να ελέγχονται οι αποσκευές τους πριν το ταξίδι τους.

Άμεσες οι εξελίξεις σε Πάτμο και Σίφνο!

Τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου έχουν βάλει γερές βάσεις αναφορικά με την κατασκευή των υδατοδρομίων τους, με το πρώτο δίκτυο υδατοδρομίων να διαμορφώνεται και να δομείται καθημερινά. Στην Πάτμο έχει ήδηολοκληρώσει την κατασκευή του υδατοδρομίου, ενώ έπεται η μεταφορά και η εγκατάσταση του εξοπλισμού που αφορά τον εξωτερικό και τον εσωτερικό χώρο της υποδομής.

Παράλληλα στη Σίφνο, κατόπιν της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού για την ανάληψη του υδατοδρομίου και την ανάδειξη της Hellenic Seaplanes ως επικρατέστερης εταιρείας, οι εξελίξεις είναι εξίσου άμεσες. Στο νησί έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις γύρω από τους όρουςσύμβασης του έργου και η εταιρεία προχωρά με γοργά βήματα στην εκκίνηση των διαδικασιών για την κατασκευή του υδατοδρομίου.

Τα υδροπλάνα πλησιάζουν στον Άλιμο!

Εν αναμονή της ολοκλήρωσης της αδειοδότησης του υδατοδρομίου Αλίμου, η Hellenic Seaplanes έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε η περιοχή να αποκτήσει εκτός του υδατοδρομίου και υδάτινο πεδίο. Η στρατηγική αυτή κίνηση αποφασίστηκε από την αρμόδια εταιρεία ώστε ο Άλιμος να προλάβει τις προθεσμίες και να ενταχθεί 100% στο δίκτυο των υδατοδρομίων που θα πραγματοποιήσουν πτήσεις.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης, ο Άλιμος θα αποτελέσει το πρώτο υδατοδρόμιο της Αθήνας και με αυτόν τον τρόπο γίνεται τοσημαντικότερο βήμα για την ανάπτυξη των υδροπλάνων στην Ελλάδα.

Σποράδες και Εύβοια στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

Ευχάριστα νέα έρχονται από το δίκτυο υδατοδρομίων στις Σποράδες καθώς οι τεχνικοί φάκελοι των νησιών Σκοπέλου, Αλοννήσου και Σκύρου πλησιάζουν στην έγκρισή τους με σειρά να παίρνουν οι κατασκευές των υδατοδρομίων.

Αναφορικά με το σύμπλεγμα των υδατοδρομίων Ευβοίας σε Χαλκίδα, Αιδηψό, Κάρυστο, Αλιβέρι και Κύμη το χρονοδιάγραμμα ενεργειών που προκύπτει περιλαμβάνει τις γνωμοδοτήσεις των φακέλων από τα αρμόδια γραφεία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ώστε να προχωρήσει η διαδικασία για ταυτόχρονη εκκίνηση των κατασκευών στα επιλεγμένα σημεία.

Για την εγκατάσταση των χερσαίων υποδομών στο υδατοδρόμιο της Τήνου αλλά και όλες τις εξελίξεις γύρω από το δίκτυο υδατοδρομίων της Ελλάδας τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της HellenicSeaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους: «Οι εξελίξεις στον κλάδο των υδατοδρομίων και των υδροπλάνων, με τις πρόσφατες εγκαταστάσεις των χερσαίων υποδομών στην Τήνο, Πάτμο και την Σίφνο μας σκορπίζουν ικανοποίηση και αισιοδοξία σε ένα παρόν που επισκιάζεται με τα θλιβερά γεγονότα του πολέμου στην Ουκρανία. Το σχέδιο της Hellenic Seaplanes για τη δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου υδατοδρομίων στην Ελλάδα, με τη φιλοδοξία να γίνει το μεγαλύτερο στον κόσμο, συνεχίζει ακάθεκτο με φόντο τις πρώτες πτήσεις με υδροπλάνα μέσα στη σεζόν! Έχουμε την γνώση και την εμπειρία να τα καταφέρουμε και τα αποτελέσματα των αδειοδοτήσεων και των κατασκευών στα υδατοδρόμιαπου έχουμε αναλάβει, μας δείχνουν τον δρόμο της επιτυχίας».


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.