ΤΟΠΙΚΑ

Βροντερό όχι από το Δημοτικό Συμβούλιο στην κτηματική υπηρεσία για τις εκμισθώσεις των παραλιών

Βροντερό όχι από το Δημοτικό Συμβούλιο στην κτηματική υπηρεσία για τις εκμισθώσεις των παραλιών
Θα ακολουθήσει εξώδικη διαμαρτυρία μετά από εισήγηση του δημάρχου Κ.Κουκά που έγινε ομόφωνα δεκτή

Το δημοτικό συμβούλιο της Μυκόνου  αποφάσισε ομόφωνα να πει ένα βροντερό όχι στην Κτηματική Υπηρεσία Ελλάδος για τις νέες εκμισθώσεις παραλιών και να αποσταλεί εξώδικη διαμαρτυρία μετά από εισήγηση του δημάρχου Κ.Κουκά  που έγινε ομόφωνα δεκτή.

Πρόκειται για τον δημόσιο πλειοδοτικό ηλεκτρονικό διαγωνισμό που προκύρηξε η Κτηματική Υπηρεσία με αντικείμενο την παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού σε τμήματα παραλιών του νησιού της Μυκόνου.

Η Κτηματική Υπηρεσία αποφάσισε να παραχωρήσει τμήματα των παραλιών για απλή χρήση, αντίθετα με την απόφαση της Δημοτικής Αρχής που είχε εξαιρέσει αυτά τα τμήματα.

Οι νέες εκμισθώσεις της Κτηματικής παραβιάζουν τους κανόνες προστασίας των δημοσίων κτημάτων, καταπατούν τον δημόσιο χαρακτήρα των παραλιών και περιορίζουν την ελεύθερη χρήση τους από τους πολίτες.

Αναφέρει ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς χαρακτηριστικά:

«Επιτέλους οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να ακουστούν και πρέπει να μπορούν να αποφασίζουν οι ίδιες για τα θέματα που τους απασχολούν. Αυτή είναι η ουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης και αυτό πρέπει να διασφαλίσει στην πράξη η Πολιτεία.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.