ΤΟΠΙΚΑ

Οδηγίες Προστασίας των Αδέσποτων Ζώων και των Ζώων Συντροφιάς

Οδηγίες Προστασίας των Αδέσποτων Ζώων και των Ζώων Συντροφιάς
Μια σημαντική ενημέρωση των ανθρώπων της δημοτικής αρχής στους κατοίκους του νησιού για τα ζώα

Οδηγίες Προστασίας των Αδέσποτων Ζώων και των Ζώων Συντροφιάς 🐾

«Αγαπητοί συμπολίτες στο όμορφο νησί μας στη Μύκονο, έχουμε το προνόμιο να συμβιώνουμε με τα υπέροχα ζώα που μας περιβάλλουν. Ωστόσο, είναι δική μας ευθύνη να τα προστατεύουμε και να διασφαλίζουμε την ευζωία τους. Για αυτό τον λόγο, πρέπει να ακολουθήσουμε τις παρακάτω οδηγίες προστασίας τόσο για τα αδέσποτα ζώα όσο και για τα ζώα συντροφιάς, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία τους κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μας ημερών.

Για αυτό το λόγο:
-Τοποθετήστε μεγάλα μπολ με νερό σε σκιερό μέρος για τα αδέσποτα
-Η αλυσόδεση των σκύλων, η μόνιμη παραμονή σε μπαλκόνια και ταράτσες, απαγορεύεται από τον νόμο και είναι εξαιρετικά επικίνδυνη εν μέσω καύσωνα, μπορεί να καταστεί ακόμα και θανάσιμη για το ζώο σας.
-Να ανανεώνετε τακτικά τα μπολ των δεσποζόμενων ζώων σας με φρέσκο δροσερό νερό
-Μην βγάζετε βόλτα τον σκύλο σας τις μεσημεριανές ώρες, προτιμήστε πολύ πρωινές και βραδινές ώρες
-Μην αφήνετε κανένα ζώο σας στο αυτοκίνητο, μέσα σε λίγα λεπτά μπορεί να κινδυνεύσει από θερμοπληξία και να καταλήξει
-Τα ιπποειδή απαγορεύεται να εργάζονται τις μεσημεριανές ώρες 12:00-17:00 και όταν η θερμοκρασία φτάνει τους 35 βαθμούς Κελσίου υπό σκιά.

Αν διαπιστώσετε ότι οποιοδήποτε ζώο βρίσκεται σε κίνδυνο στείλτε άμεσα mail στο genast@astynomia.gr ή καλέστε στο 10410.
Συνεργαστείτε με τον δήμο μας και τις φιλοζωική οργάνωση του νησιού μας για τα αδέσποτα ζώα που μας έχουν ανάγκη. Αυτές τις δύσκολες ώρες ας μην τα ξεχάσουμε, μας χρειάζονται”.

Ας δείξουμε την αγάπη μας και τη φροντίδα μας προς τα ζώα, και ας κάνουμε το νησί μας ένα ασφαλές και φιλόζωο περιβάλλον.»

Κουκάς Κωνσταντίνος

Δήμαρχος Μυκόνου

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.