ΤΟΠΙΚΑ

Voucher 18μηνης διάρκειας αντί επιστροφής προκαταβολών επιδιώκει το υπουργείο Τουρισμού

Voucher 18μηνης διάρκειας αντί επιστροφής προκαταβολών επιδιώκει το υπουργείο Τουρισμού

Σε ρύθμιση με την οποία δίνεται στις τουριστικές επιχειρήσεις η δυνατότητα να αποζημιώνουν τους πελάτες τους με την έκδοση voucher 18μηνης διάρκειας, με σκοπό τη στήριξη ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και ταξιδιωτικών γραφείων, προχωράει το υπουργείο Τουρισμού.

Όπως τόνισε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, σε τηλεοπτική εκπομπή, η εν λόγω πρωτοβουλία θα έλθει στη Βουλή, εντός της εβδομάδας και συγκεκριμένα στα επόμενα νομοσχέδια. Με τον τρόπο αυτό, ανάφερε ο κ. Θεοχάρης θα δοθεί η απαραίτητη ανάσα που χρειάζονται οι επιχειρήσεις.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ένας καταναλωτής που έχει κλείσει διακοπές, πχ για το Πάσχα, αντί επιστροφής χρημάτων θα λάβει ισόποσο voucher, το οποίο μπορεί να αξιοποιήσει αργότερα σε άλλο ταξίδι, ακόμα και με άλλο προορισμό μέσω του ίδιου ταξιδιωτικού γραφείου ή της τουριστικής επιχείρησης.

Για το σκοπό αυτό το υπουργείο Τουρισμού συνεργάζεται και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ήδη ετοιμάζεται επιστολή προς την Κομισιόν για τη στήριξη του μέτρου.

Υπενθυμίζουμε ότι πολύ πρόσφατα η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης δήλωσε ότι η προφανής έλλειψη ρευστότητας των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων λόγω των μηδενικών εσόδων αυτή την εποχή, δημιουργεί πολύ μεγάλο πρόβλημα αναφορικά με τις απαιτήσεις επιστροφής προκαταβολών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.