ΤΟΠΙΚΑ

Βαριές «καμπάνες» σε εισπρακτικές εταιρείες – Πρόστιμα 670 χιλιάδες ευρώ

Βαριές «καμπάνες» σε εισπρακτικές εταιρείες – Πρόστιμα 670 χιλιάδες ευρώ

Η φρασεολογία των υπαλλήλων ανεπίτρεπτη και οι πρακτικές των υπευθύνων απαράδεκτες.

Δύο εισπρακτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα, καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα 670.000 ευρώ συνολικά, μετά τις διαπιστώσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα για τη μεθοδολογία τους.

Υπάλληλοι των δύο εισπρακτικών, όχι μόνο τηλεφωνούσαν διαρκώς ακόμη και σε οφειλέτες που είχαν κάνει ρύθμιση των χρεών τους, άλλα έφταναν στο σημείο να τους προσβάλλουν και να τους εκφοβίζουν, για να υπακούσουν στις εντολές τους.

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν μετά από σειρά καταγγελιών, που κινητοποίησαν τις Αρχές. Θύματα είχαν περιγράψει στο Live News την θλιβερή τους καθημερινότητα, όπως μας έλεγαν, με τα απειλητικά τηλεφωνήματα, να διαδέχονται το ένα το άλλο.

H εταιρεία Cepal Hellas καλείται να πληρώσει 235.000 ευρώ, για επαναλαμβανόμενες οχλήσεις οφειλέτη όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης αλλά και για το γεγονός πως συνεργαζόταν με άλλη εταιρεία που ουσιαστικά αναλάμβανε την τρομοκράτηση όλων εκείνων που είχαν χρέη.

Στο στόχαστρο της Cepal Hellas είχε μπει και οφειλέτης που όχι μόνο είχε ρυθμίσει το χρέος του, αλλά όπως διαπιστώθηκε τηρούσε απαρέγκλιτα όλους τους όρους.

Η δεύτερη εισπρακτική που καλείται να πληρώσει είναι η Dovalue Greece. Έχει κληθεί να καταβάλει 435.000 ευρώ για επαναλαμβανόμενες οχλήσεις οφειλετών, αθέμιτη πρακτική και χρήση προσβλητικών εκφράσεων. Με υπαλλήλους της, να φτάνουν στο σημείο να βρίζουν και να απειλούν.

Κάθε ένα από τα θύματα και μια ξεχωριστή ιστορία. Άνθρωποι που όπως μας λένε πήραν την απόφαση και το ρίσκο να δανειστούν και βρέθηκαν παγιδευμένοι στα δίχτυα εισπρακτικών εταιρειών.

Ο φόβος για ορισμένους φώλιασε μέσα τους. Αισθάνονταν διαρκώς εγκλωβισμένοι σε ένα αδιέξοδο, με τις φωνές και τις απειλές που άκουγαν στο τηλέφωνο να επιβαρύνουν δραματικά και καθημερινά την ψυχολογία τους.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.