ΤΟΠΙΚΑ

Εσπερινός παραμονή του Αγίου Νικολάου προστάτη των ναυτικών

Εσπερινός παραμονή του Αγίου Νικολάου προστάτη των ναυτικών
Χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους τους ναυτικούς, τους εορτάζοντες και στη νησιωτική Πατρίδα μας.

Η Ακολουθία του Εσπερινού ετελέσθη διαδοχικά στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου (του 1616) επί της οδού Μητροπόλεως. Στην συνέχεια στο εορτάζον Ιερό Παρεκκλήσιο που βρίσκεται εντός του πάλαι ποτέ Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Ελένης στο Κάστρο και τέλος στο εμβληματικό και ιστορικό Ναό του γιαλού ο επιλεγόμενος της “Καδένας” μπροστά από το κτήριο του Δημαρχείου στην παραλία της Χώρας.

Υπολογίζεται πως χτίστηκε γύρω στο 1700, όταν το σημείο εκείνο ήταν ξεχωριστή νησίδα. Μια σιδερένια τοξωτή γέφυρα, με αλυσίδες (καδένες) το ένωνε με την στεριά και σε αυτήν οφείλει το προσωνύμιό του. Οικοδομήθηκε από τον πρώτο Ρώσο πρόξενο της Μυκόνου, κόμη Ιωάννη Βοΐνοβιτς, αμέσως μετά τα Ορλωφικά, με χρήματα που έστειλε η Μ. Αικατερίνη, η Αυτοκράτειρα πασών των Ρωσιών και αρχές του 20ού αιώνα, από το 1908 ως το 1912, έγινε η ανακατασκευή του και απέκτησε και τον εντυπωσιακό γαλάζιο τρούλο. Χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους τους ναυτικούς, τους εορτάζοντες και στη νησιωτική Πατρίδα μας.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.