ΤΟΠΙΚΑ

Των Βαΐων στη Μύκονο

Των Βαΐων στη Μύκονο
Εκατοντάδες παιδιά, με κλάδους Βαΐων στα χέρια, τα περίτεχνα «καλαθάκια»,γέμισαν τους γραφικούς δρόμους της Χώρας Μυκόνου

Εκατοντάδες παιδιά, με κλάδους Βαΐων στα χέρια, τα περίτεχνα «καλαθάκια»,κατά την τοπική έκφραση που εβδομάδες πριν οι ιερείς, οι γονείς και τα ίδια τα παιδιά κατασκεύαζαν, γέμισαν τους γραφικούς δρόμους της Χώρας Μυκόνου, με άσματα και παραδοσιακά τραγούδια της Βαϊοφόρου. Προηγουμένως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ , με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού.

Μεταξύ των πάντα φιλακόλουθων και φιλευσεβών Μυκονίων πιστών, οι οποίοι διακρινόμενοι για την τήρηση των πατρώων παραδόσεων και την τιμή και το σεβασμό τους προς το πρόσωπο του Επισκόπου και των Κληρικών είχαν πληρώσει τους εντός και εκτός του Nαού, χώρους ήταν ο Δήμαρχος Μυκόνου, οι Χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες Δωδεκανήσου και Διαφάνειας, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Συμβουλή, ο Υπολιμενάρχης Μυκόνου, ο Διοικητής της 6ης ΜΣΕΠ Μυκόνου, η Πρόεδρος της Αδελφότητος Ανωμεριτών, και Πρόεδροι Τοπικών Συλλόγων και Φορέων.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε τον Εφημερίου του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Δήλου και Μυκόνου, Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό, και τους συνεργάτες του για τον ευτρεπισμό της Πανηγύρεως, και όλους τους Μυκονίους, οι οποίοι χθες και σήμερα με θείο ζήλο παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις της τοπικής Εκκλησιας και ευχήθηκε σε όλους για το άγιο Πάσχαι. Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα πλεύσει το μεσημέρι στην ιερά νήσο Τήνο, κατά το εκδοθέν, του Κυρίου ευδοκούντος και του καιρού επιτρέποντος, Πρόγραμμα της Μεγάλης Εβδομάδος.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.