ΤΟΠΙΚΑ

Το σχέδιο της αστυνομίας για τους αντάρτες τις εκκλησίες και τα γλέντια (vid)

Το σχέδιο της αστυνομίας για τους αντάρτες τις  εκκλησίες και τα γλέντια (vid)

Οι αυστηρές κυρώσεις σε όσους επιχειρήσουν να ταξιδέψουν προς την επαρχία, προκειμένου να περάσουν τις μέρες του Πάσχα, φαίνεται πως απέτρεψαν αρκετούς από το να επιχειρήσουν να ταξιδέψουν σε χωριά και νησιά.

Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει οτι υπάρχει εφησυχασμός στην Ελληνική Αστυνομία που σκέφτεται να προβεί σε αναπροσαρμογή των σχεδίων της, δίνοντας έξτρα προσοχή στις περιοχές που βρίσκονται κοντά σε μεγάλες πόλεις, όπου υπάρχουν εξοχικά.

Προσοχή στα εξοχικά

Σε δρόμους που οδηγούν στην Χαλκιδική ή στο Λαύριο για παράδειγμα, θα στηθούν μπλόκα για ελέγχους, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να μαζευτεί κόσμος σε αυτές τις περιοχές.

Στόχος είναι όχι απλά να μην πάνε οι ιδιοκτήτες των σπιτιών, αλλά και φίλοι τους για να περάσουν εκεί τις μέρες και να στήσουν γλέντια ανήμερα του Πάσχα. Ειδικά το τελευταίο αποτελεί και το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ΕΛΑΣ, καθώς δεν μπορεί να γνωρίζει τι γίνεται εντός του κάθε σπιτιού…

Για αυτό και θέλει να λύσει το πρόβλημα, νωρίτερα. Κατά την μετάβαση των πολιτών προς αυτά.

Η Μεγάλη Εβδομάδα

Παράλληλα, ο μεγάλος… πονοκέφαλος φαίνεται οτι είναι η εκκλησία και οι… αντάρτες ιερείς που δεν υπάκουσαν στις οδηγίες της Ιεράς Συνόδου. Χθες σε Κουκάκι και Κέρκυρα έγιναν γνωστά δύο περιστατικά που προκάλεσαν την επέμβαση εισαγγελέα, ενώ οι αρχές εκτιμούν πως υπάρχουν και άλλα, τα οποία όμως δεν είδαν το φως της δημοσιότητας.

Για αυτό και από σήμερα αναμένεται να ξεκινήσουν περιπολίες σε όλες τις εκκλησίες, καθώς ξεκίνησε η Μεγάλη Εβδομάδα και ο κίνδυνος να υπάρξουν ανάλογα φαινόμενα, είναι ακόμα μεγαλύτερος.

Μάλιστα, εντείνεται η παρακολούθηση σελίδων στο διαδίκτυο που θα απευθύνουν καλέσματα για σπάσιμο των περιοριστικών μέτρων.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.