ΤΟΠΙΚΑ

Πότε και ποιοί θα βγούν πρώτοι απο τα σπίτια τους

Πότε και ποιοί θα βγούν πρώτοι απο τα σπίτια τους

Για την επόμενη μέρα και την επιστροφή στην πραγματικότητα ο ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, επεσήμανε μιλώντας στο ΣΚΑΪ πως αυτό θα πρέπει να γίνει αργά και σταδιακά «όταν σιγουρευτούμε ότι τα πράγματα έχουν ηρεμήσει». Επίσης, η έξοδος είναι πιθανότερο να γίνει ανά ομάδες. Οι τελευταίοι που θα βγουν θα είναι οι ευπαθείς και οι ηλικιωμένοι, όπως είπε.

«Οριστική έξοδος στην κανονικότητα θα γίνει όταν θα έχουμε το εμβόλιο.», τόνισε στη συνέχεια συμπληρώνοντας πως οι ευπαθείς θα πρέπει να παραμείνουν σπίτι τους και να τηρούν αυστηρά μέτρα με μάσκες. Ανάλογα με τον αριθμό κρουσμάτων και της ανοσίας θα χαλαρώσουν τα μέτρα, σύμφωνα με τον καθηγητή. Τόνισε πως θα είναι ωφέλιμο «να παραμείνει η εξ αποστάσεως εργασία. Να προσέξουμε να έχουμε άμεση διάγνωση, να έχουμε δηλαδή πολλά τεστ. Τα σχολεία είναι τα τελευταία που πρέπει να ανοίξουν.», είπε.

Για να ξεκινήσει η χαλάρωση των μέτρων ο καθηγητής υποστήριξε πως θα πρέπει να εξεταστεί η επίδρασή τους στους αριθμούς των κρουσμάτων, επομένως θα αίρονται ένα ένα. «Αυτό που θα μας σώσει θα είναι το χαμηλό ποσοστό πασχόντων. Πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι για την καραντίνα.»,επεσήμανε.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.