ΤΟΠΙΚΑ

«Το ψέμα είναι ανανδρία» η απάντηση της Ντίνας Σαμψούνη στον Δήμαρχο Χρήστο Βερώνη

«Το ψέμα είναι ανανδρία» η απάντηση της Ντίνας Σαμψούνη στον Δήμαρχο Χρήστο Βερώνη

ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΝΔΡΙΑ

Το κομφούζιο και η ντροπή είναι οι λέξεις που συνοψίζουν τον αντίστοιχο καταθλιπτικό ευτελισμό της ανυπόγραφης απάντησης που δημοσιεύτηκε στο «προστατευμένο περιβάλλον των προσωπικών λογαριασμών του facebook” Οι τεχνικές παραγωγής και επιβολής των ψευδαισθήσεων και ψευδών τελειοποιούνται συνεχώς.

Ασφαλώς και δεν δόθηκε καμιά απάντηση σε όλα τα στοιχεία που παρατέθηκαν στην αρχική μου τοποθέτηση. Aναμενόμενο!

Οι αριθμοί δεν επιδέχονται αμφισβητήσεις!

Οι αριθμοί διαψεύδουν τους δημαγωγούς.

Επιγραμματικά από την αρχή λοιπόν

Ψέμα 1ο
«ο Προϋπολογισμός του 2024 είναι σχέδιο και κατασκευή της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής» η απάντηση συμπεριλαμβάνεται στην αναρτημένη στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ απόφαση της Ο.Ε για την έγκρισης του Π/Υ του 2024 με ΑΔΑ ΨΧ95ΩΚΚ-ΑΟ2 στην σελίδα 24

Ψέμα 2ο
«προσπαθεί να δικαιολογήσει το σοβαρό έλλειμμα στον τομέα των ανταποδοτικών υπηρεσιών» Συνειδητό ψέμα αποτελεί η λέξη που εσκεμμένα χρησιμοποιείται εδώ, προκειμένου να δημιουργήσει σύγχυση και διαστρέβλωση. Δεν υπάρχει κανενός είδους έλλειμα. Υπάρχει μη ισοσκέλιση των ανταποδοτικών τελών, όπως στην πλειοψηφία των δήμων της Ελλάδας, όπως άλλωστε περιγράφω στην αρχική μου ανάρτηση.

Ψέμα 3ο
Ως προς την εισπραξιμότητα των εσόδων
Εδώ να ξανά τονίσω ότι όσοι εσωτερικοί και διαχειριστικοί έλεγχοι και να διενεργηθούν εάν δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο των συσσωρευμένων παλαιών οφειλών από την εποχή του μεγάλου οικονομικού σκανδάλου πάντοτε το αποτέλεσμα θα φαίνεται μη ρεαλιστικό. Ευτυχής η συγκυρία λοιπόν που βρίσκεστε σήμερα στην διοίκηση του δήμου να επαναφέρετε την ομαλότητα αφού εσείς την δημιουργήσατε, στην εικόνα του ΚΑΕ 32, δηλαδή των οφειλών από παρελθόντα έτη. Περαιτέρω επεξήγηση και ανάλυση με αριθμούς κάνω στην αρχική μου ανάρτηση.

Δεν θα ασχοληθώ με γελοιότητες του τύπου ότι απουσίαζα από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον προϋπολογισμό γιατί φοβήθηκα ότι θα βρεθώ σε δυσχερή θέση. Ούτε θα θυμίσω ότι κατά το παρελθόν «σας», η πλειοψηφία των πληρωμών των προμηθευτών του δήμου γίνονταν μόνο με δικαστικές αποφάσεις (αυτό σε σχέση με τα απορριμματοφόρα),τις ανακρίβειες για το Τ.Π., καθώς και ζητήματα που εξαρχής ξεκαθάρισα ότι δεν θα τοποθετηθώ.

Το σοβαρότερο ζήτημα όμως για μένα είναι, η αισχρή και χυδαία αναφορά για ανταλλάγματα τόσο για μένα όσο και για στελέχη της παράταξης ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ. Δεν είναι ανεκτοί πλέον τόσο για μένα όσο και για συναδέλφους μου που υπονοούνται τέτοιου είδους βρώμικοι υπαινιγμοί!
Τελεία και παύλα!

Για άλλη μια φορά το αρρωστημένο σύστημα έπαιξε τα ρέστα του εναντίον μου. Οι γνωστοί και άγνωστοι μηχανισμοί καθώς και αυτοί που τους υποθάλπουν.

Είναι άλλο η πολιτική κριτική και άλλο η συκοφαντία.

Καθένας με τα όπλα του, λοιπόν: εκείνοι με τη λάσπη και εγώ με την ηθική μου υπόσταση, την αδέσμευτη στάση μου και την δουλειά μου.

Δηλώνω απερίφραστα και κατηγορηματικά μια και καλή, σε καθέναν που νομίζει ότι θα με κάμψει ο κανιβαλισμός, οι αισχρές υπόνοιες και οι συκοφαντίες: θα στέκομαι εδώ, όρθια! Έχω επιλέξει άλλωστε «να με κρίνουν γι’ αυτό που είμαι και να μ’ αγαπούν γι’ αυτό που δεν είμαι»

Οι διαδρομές μας άλλωστε γνωστές!

Υ.Γ Καζαντζάκης: «Το ψέμα είναι ανανδρία».

Σαμψούνη Ντίνα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.