ΤΟΠΙΚΑ

Νέο πεντάστερο 61 εκ. ευρώ στην Ελιά από τον Όμιλο Μήτση αναμένει την περιβαλλοντική αδειοδότηση

Νέο πεντάστερο 61 εκ. ευρώ στην Ελιά από τον Όμιλο Μήτση αναμένει την περιβαλλοντική αδειοδότηση

Στον «αέρα» βρίσκεται από τη Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων ο φάκελος της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) της επένδυσης του ομίλου Μήτση στη Μύκονο, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν εντός 20ημέρου να διατυπώσουν τεκμηριωμένα τις απόψεις τους, προς τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης.

Η επένδυση αφορά την ανέγερση και ανάπτυξη ξενοδοχειακής μονάδας του επενδυτικού φορέα “ΚΟΡΤΙΑ ΑΕ” στη Μύκονο, με προϋπολογισμό 61 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία τουριστικού συγκροτήματος με ξενοδοχειακό κατάλυμα 5*, δυναμικότητας 178 κλινών και 4 τουριστικών κατοικιών, υποστηρικτικών υποδομών (spa, εστιατόρια, bar, κ.λπ.) καθώς και χώρων αναψυχής και άθλησης στην περιοχή Ελιά του Δήμου Μυκόνου.

Το project, το οποίο ενεργοποιείται έπειτα από 20 χρόνια… αναμονής και στοχεύει στην προσέλκυση ταξιδιωτών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου, έρχεται να προστεθεί στο επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου που αυτή τη στιγμή υπερβαίνει τα 500 εκατ. ευρώ. Η συγκεκριμένη επένδυση εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει 550 νέες θέσεις απασχόλησης.

Η συγκεκριμένη επένδυση έχει εγκριθεί από την Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων και αναμένεται το “πράσινο φως” για την περιβαλλοντική της αδειοδότηση, ώστε να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για την υλοποίησή της.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.