ΤΟΠΙΚΑ

Το «Principote» κέρδισε τη μάχη για την απόκτηση του «Sea Satin» με 12 εκατ. ευρώ

Το «Principote» κέρδισε τη μάχη για την απόκτηση του «Sea Satin» με 12 εκατ. ευρώ

Το γνωστό εστιατόριο κάτω από τους Μύλους στην Αλευκάντρα υπενοικιάστηκε με μεγάλο τίμημα για 15 χρόνια – Θα αλλάξει όνομα και θα λειτουργήσει την ερχόμενη σεζόν, αφού ανακαινιστεί εκ βάθρων.

Εκείνο το Σάββατο περίπου στα μέσα του μήνα που διανύουμε, μια μικρή σχετικά παρέα γλένταγε το μεσημέρι στο ιστορικό πρώην «Caprice», το μπαρ που έγραψε ιστορία στο nightlife της Μυκόνου. Το γλέντι είχε αφορμή την οριστικοποίηση της συμφωνίας ανάμεσα στον Νίκο Γρυπάρη και την ιδιοκτησία του «Principote», που κέρδισε τελικά τη μάχη για την απόκτηση του «Sea Satin»με αντίπαλο το «Nammos». Οι Ζαννής Φραντζέσκος και Σάμι Ιμπραήμ είχαν ήδη αγοράσει τα δικαιώματα των ονομάτων «Caprice» και «Sea Satin» μαζί με το μικρό μαγαζί στην είσοδο του θρυλικού εστιατορίου στην Αλευκάντρα και πήγαιναν για το colpo grosso.

Ωστόσο ο Νίκος Γρυπάρης, που συζήταγε μαζί τους, επέλεξε, σύμφωνα με όσα ακούγονται στο παρασκήνιο του deal, να χτυπήσει κι άλλη πόρτα, αυτήν της ιδιοκτησίας του «Principote», του διάσημου beach club στον Πάνορμο, κερδίζοντας τελικά τη μάχη για το μυθικό στέκι κάτω από τους Μύλους, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του την επόμενη σεζόν. Το δίδυμο του «Nammos» έχασε την τελική μάχη, αλλά έχει το μικρό μαγαζί και τα δύο ονόματα που έγραψαν ιστορία στο nightlife του Νησιού των Ανέμων. Το τι θα πράξουν είναι πολύ νωρίς ακόμη για να ειπωθεί, αφού θα πρέπει να δουν τι μπορούν να κάνουν με τον χώρο που έχουν και πόσα τραπέζια τους αναλογούν.

Θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι από τη στιγμή που θα επιλέξουν να το λειτουργήσουν, θα δώσουν στο νέο project το όνομα «Sea Satin by Caprice», το οποίο τους ανήκει πλέον. Εν αντιθέσει με τους δύο του «Nammos», η ιδιοκτησία του «Principote» δεν είχε εξαρχής σκοπό να μείνει στα παλιά, αλλά να χτίσει ένα νέο brand που θα περιλαμβάνει και μια εκ βάθρων ανακαίνιση. Το τι μέλλει γενέσθαι σε αυτή την περιβόητη μάχη της Αλευκάντρας θα φανεί σε λίγους μήνες, όταν θα ξεκινήσει η ερχόμενη σεζόν, αφού μέχρι τότε θα έχουν ξεκαθαρίσει όλα.

Πού κρίθηκε η μάχη

Ο Νίκος Γρυπάρης είναι ένας ιδιόρρυθμος άνθρωπος, σύμφωνα με Μυκονιάτες που τον έχουν ζήσει από κοντά επί δεκαετίες, όταν έστησε μαζί με την πρώην σύζυγό του τα «Caprice» και «Sea Satin». Από τα χέρια του πέρασαν πάρα πολλά λεφτά -κάποιοι λένε για δισεκατομμύρια δραχμές- αλλά, όπως διατείνονται,τα ίδια άτομα, δεν στέριωναν για πολύ. Υπήρξαν βράδια που μέρος των εισπράξεων, οι οποίες έμπαιναν σε μεγάλες μαύρες σακούλες, κατέληγε σε κάδους από το προσωπικό που τις μπέρδευε με τα πραγματικά σκουπίδια!

caprice_in
Τα αυτοσχέδια πάρτυ που στήνονταν όταν έπεφτε ο ήλιος γέμιζαν ασφυκτικά το «Caprice» και το προσωπικό έκανε τιτάνιες προσπάθειες να κινηθεί και να εξυπηρετήσει τους πελάτες
Κλείσιμο

Κάποιες βρέθηκαν, κάποιες άλλες εξαφανίστηκαν για πάντα από κάποιους που ανακάλυψαν το περιεχόμενό τους και δεν πίστευαν στην τύχη τους βλέποντας μια σακούλα σκουπιδιών γεμάτη πεντοχίλιαρα, χιλιάρικα και πεντακοσάρικα.

Τα χρόνια πέρασαν και η ζωή του Νίκου Γρυπάρη άλλαξε, ειδικά μετά το διαζύγιό του και την αντιδικία που είχε με την πρώην σύζυγό του, η οποία ήταν το έτερο ήμισυ στα δύο μαγαζιά που έγραψαν ιστορία. Οταν έγινε γνωστό ότι ενδιαφερόταν να πουλήσει, άρχισε να συζητάει με τουλάχιστον τέσσερις ενδιαφερόμενους για το «Sea Satin», το οποίο θεωρείται ένα από τα «φιλέτα» της Χώρας.

Το τέλος ενός μύθου: Σφραγίστηκε το θρυλικό «Caprice» στη Μύκονο
Το κακό, λένε κάποιοι, ήταν ότι δεν έκλεινε την πόρτα σε κανέναν, παίζοντας ένα παιχνίδι προσφοράς και ζήτησης, όμως πολύ γρήγορα οι Φραντζέσκος και Ιμπραήμ έκαναν μια κίνηση ματ, όπως φαινόταν: αγόρασαν τα ονόματα των δύο μαγαζιών και το μικρό κτίριο στην είσοδο του «Sea Satin», θέλοντας να στοχεύσουν μετά και το μεγάλο, που ήταν ο διακαής τους πόθος.Γνώστες της υπόθεσης υποστηρίζουν ότι έπρεπε να χτυπήσουν πρώτα το το μεγάλο και μετά τα υπόλοιπα, ώστε να κλείσουν το deal μια και καλή, αποκλείοντας τους υπόλοιπους ανταγωνιστές.
Με αυτόν τον τρόπο θα έφερναν τον Γρυπάρη προ τετελεσμένου, κάτι που θα τον έπειθε να δώσει το μυθικό εστιατόριο στο δίδυμο του «Nammos», μόνο που τελικά τα πράγματα δεν έγιναν έτσι.

Κι επειδή με τα «αν» δεν γράφεται Ιστορία, ο Γρυπάρης, όταν συναντήθηκε μαζί τους και έμαθε για την κίνησή τους, φέρεται να συμφώνησε σε φιλολογικό επίπεδο, αλλά με βαριά καρδιά. Ετσι, φέρεται να προσέγγισε την ιδιοκτησία του «Principote» που ήθελε να χτυπήσει το εστιατόριο και να μπει στο παιχνίδι της Χώρας με ένα νέο project.

mykonos-1
Sea Satin
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.