ΤΟΠΙΚΑ

Ο δήμαρχος Κουκάς έβαλε την Μύκονο και τα θέματα της στον ευρωπαϊκό χάρτη στο Στρασβούργο

Ο δήμαρχος Κουκάς έβαλε την Μύκονο και τα θέματα της στον ευρωπαϊκό χάρτη στο Στρασβούργο

Στην 43η Σύνοδο Ολομέλειας Congress of Local and Regional Authorities of the Council of Europe Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Council of Europe Συμβουλίου της Ευρώπης συμμετείχε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς και είχε  την ευκαιρία να τοποθετηθεί  για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους και την αντιμετώπιση των ψευδών ειδήσεων.

Η ρητορική μίσους είναι άκρως βλαπτική όχι μόνο για την δημοκρατία, αλλά για την κοινωνία ευρύτερα. Χαρακτηριστικά ανέφερε  την περίπτωση της Μυκόνου που αρκετές φορές έχει αποτελέσει αντικείμενο fake news με στόχο τη φήμη της ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού.

Κατά την ομιλία του επεσήμανε την ανάγκη εκσυγχρονισμού του υφιστάμενου νομικού πλαισίου και τη διαμόρφωση και υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών για την καταπολέμηση φαινομένων που προσβάλουν τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού, αλλά και τον κρίσιμο ρόλο της ευρύτερης κοινωνίας για την αποτροπή της εξάπλωσης του μίσους.

Τόνισε ο δήμαρχος χαρακτηριστικά:

«Με διαφάνεια, λογοδοσία και εμπειρία μέσω της συμμετοχής των πολιτών στα τοπικά και περιφερειακά όργανα, θα καταφέρουμε να διασφαλίσουμε το προνόμιο ενός ισότιμου διαλόγου και μιας ελευθερίας λόγου και κριτικής, που δεν θα στοχοποιεί, αλλά αντίθετα θα προστατεύει τις ευρωπαϊκές μας αρχές.»

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.