ΤΟΠΙΚΑ

Το «πριγκιπικό» ακίνητο στα Ματογιάννια ξανά στο σφυρί

Το «πριγκιπικό» ακίνητο στα Ματογιάννια ξανά στο σφυρί
Στις 18/11 ο νέος πλειστηριασμός – Πώς η τιμή προσφοράς από τα 660 χιλ. ευρώ έφθασε στο 1,3 και μετά στο 1 εκατ. ευρώ – Ο Γερμανός πρίγκιπας

Ξεκίνησε από τις 660.000 ευρώ, μετά υπερδιπλασιάστηκε στα 1,3 εκατ. ευρώ και τώρα έπεσε στα 1.040.000 ευρώ. Ο λόγος για την τιμή πρώτης προσφοράς που αφορά ένα από τα πιο προνομιακά ακίνητα στη Χώρα της Μυκόνου, στα δημοφιλή Ματογιάννια.

Πρόκειται για ένα ακίνητο στο κέντρο της Χώρας και επί των οδών Ματογιάννη και Καλογερά, δηλαδή στο πιο εμπορικό σημείο, όπου κυριαρχούν καταστήματα γνωστών fashion brands.

Το ακίνητο ανήκε εξ αδιαιρέτου στουςεπιχειρηματίες Σταύρο Μεγακλή και Karl Egon Fricbrich Prinz Zu Furstenberg, οι οποίοι διατηρούσαν από το 2000 την Furstenberg Boutique στην Ακτή Καμπάνη. Οι δύο επιχειρηματίες που διατηρούσαν φιλική σχέση είχαν προχωρήσει στην αγορά του ακινήτου με δανεισμό και οι δόσεις του δανείου εξυπηρετούνταν κανονικά. Ωστόσο κάποια στιγμή με την κρίση το το 2015 άρχισαν οι καθυστερήσεις των αποπληρωμών και περίπου το 2017 – 2018 σταμάτησαν εντελώς.

Το ακίνητο άρχισε να βγαίνει στο σφυρί από τον Ιανουάριο του 2020 με τιμή εκκίνησης 660.000 ευρώ. Ακολούθησε ανακοπή και τον Οκτώβριο του 2020 βγήκε με τιμή 1,3 εκατ. ευρώ. Το τρίτο σφυρί χτύπησε στις 7 Σεπτεμβρίου 2022, με τον πήχη πάλι στα 1,3 εκατ. ευρώ, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

  • μια οριζόντια ιδιοκτησία (ανώγειος οικία) που καταλαμβάνει τον πρώτο όροφο, μίας διώροφης οικοδομής, που βρίσκεται στην οδό Ματογιάννη και έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο εκτάσεως 109,30 τ.μ. και στο ισόγειό της βρίσκονται δύο καταστήματα.
  • ένα ακόμη δωμάτιο με πατάρι και τη βεράντα του (δώμα του ισογείου), τα οποία καταλαμβάνουν ολόκληρο τον πρώτο όροφο, πάνω από το ισόγειο μιας άλλης οικοδομής.

Ειδικότερα, η ανώγειος οικία αποτελείται από πέντε χώρους (σάλα, τραπεζαρία, κουζίνα και δύο δωμάτια) με πατάρι, τα οποία έχουν συνολικό εμβαδόν (χωρίς το πατάρι) 96,72 τ.μ. Στο ισόγειό της, όπως προαναφέρθηκε, βρίσκονται δύο καταστήματα. Το έτερο δωμάτιο με πατάρι και τη βεράντα του, τα οποία καταλαμβάνουν ολόκληρο τον πρώτο όροφο, πάνω από το ισόγειο μιας άλλης οικοδομής έχουν μαζί με το παρακείμενο λουτρό στο «καταστέγι» εμβαδόν 56,50 τ.μ.

Όπως σημειώνεται, η οριζόντια ιδιοκτησία (ανώγειος οικία) διαθέτει προσπέλαση και επικοινωνία με την οδό Νικολάου Καλογεράμε κλίμακα (ανόδου-καθόδου), η οποία επεκτείνεται με βεράντα μέχρι την είσοδο της ανωγείου οικίας στον πρώτο όροφο προς την οδό Ματογιάννη και ανήκει στην ανώγειο οικία ως συστατικό ενώ η εσωτερική κλίμακα ανόδου, οδηγεί από το ισόγειο της όλης οικοδομής στον πρώτο όροφο, όπου και η οριζόντια ιδιοκτησία. Το εν λόγω ακίνητο περιήλθε στην κυριότητα των δύο οφειλετών μέσω αγοράς τον Οκτώβριο του 2007.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.