ΤΟΠΙΚΑ

Το καλοκαίρι της Μυκόνου συνεχίζεται

Το καλοκαίρι της Μυκόνου συνεχίζεται

Τα στοιχεία του δεύτερου τριμήνου του έτους αποτελούν προάγγελο και για τη φθινοπωρινή σεζόν και τα πράγματα πήγαν αρκετά καλά φέτος για τις Κυκλάδες, με τη Σαντορίνη και τη Μύκονο να ξεχωρίζουν και την Τήνο να δημιουργεί το δικό της… φαινόμενο.

Τα στοιχεία του Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου, των μηνών δηλαδή που σηματοδοτούν την έναρξη της τουριστικής σεζόν, δίνουν και το στίγμα της εξέλιξής της στο κατά πόσον δηλαδή θα υπάρξει αντίστοιχη επιμήκυνση και το φθινόπωρο. Οι αριθμητικές αφίξεις τουριστών στην εποχή του πληθωρισμού, άλλωστε, πρέπει να προσμετρώνται τόσο με την επέκταση της τουριστικής περιόδου όσο και από τα εισπραχθέντα έσοδα. Τι συνέβη, λοιπόν, αυτό το διάστημα στις Κυκλάδες και τι σημαίνει για τη συνέχεια της τουριστικής περιόδου;

Μελετώντας τα στοιχεία αφίξεων αλλά και εισπράξεων στο διάστημα αυτό διαπιστώνεται η επιτυχία της Τήνου, η οποία φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα της επιμήκυνσης, πέρα από τη Σαντορίνη που, όπως αναμενόταν, κάνει φέτος τη μεγάλη διαφορά από όλους τους προορισμούς ακόμα και της Μυκόνου.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.