ΤΟΠΙΚΑ

Το καλοκαιράκι στη Μύκονο δεν τελειώνει τον Οκτώβρη! Κοσμοπλημμύρα παντού που θυμίζει peak καλοκαιριού!

Το καλοκαιράκι στη Μύκονο δεν τελειώνει τον Οκτώβρη! Κοσμοπλημμύρα παντού που θυμίζει peak καλοκαιριού!

Σε τίποτα δεν θυμίζει φθινόπωρο η Μύκονος αυτή την περίοδο αν και διανύουμε τις αρχές Οκτωβρίου! Η κίνηση καλά κρατεί καθώς οι διακοπές για πολλούς φαίνεται συνεχίζονται στο νησί των Ανέμων ακάθεκτες!

Οι ρυθμοί στα Κυκλαδονήσια πέφτουν μόλις μπαίνει το φθινόπωρο, στη Μύκονο φαίνεται να συμβαίνει το εντελώς αντίθετο! Το λιμάνι της σφύζει από ζωή και κόσμο και ειδικά όταν υπάρχουν πολλαπλές ταυτόχρονες αφίξεις 4 – 5 κρουαζιερόπλοιων, η κίνησή του μάλλον… μοιάζει με την κίνηση του λιμανιού του Πειραιά, του μεγαλύτερου δηλαδή λιμανιού της χώρας. Πλήθος κόσμου, λεωφορείων και βαν γεμίζουν την αποβάθρα για να παραλάβουν τους πολυάριθμους τουρίστες και να τους μεταφέρουν στα καταλύματά τους τις ώρες μεγάλης αιχμής.

Τα πλοία κρουαζιέρας μεγάλης συνήθως χωρητικότητας που φθάνουν αυτή την εποχή στη Μύκονο, μεταφέρουν αρκετές χιλιάδες τουριστών οι οποίοι όταν πατούν σε τέτοια μαζικότητα το νησί, δημιουργούν πραγματικό συνωστισμό στα δημοφιλή αξιοθέατά του όπως στα γραφικά σοκάκια της Χώρας, στη Μικρή Βενετία και στους Ανεμόμυλους. Τα περισσότερα καταστήματα που ανοίγουν για τη θερινή σεζόν δεν έχουν κλείσει ακόμα και εξυπηρετούν την κοσμοπλημμύρα τουριστών που συνεχίζει να καταφθάνει. Μια κοσμοπλημμύρα ιδιαίτερη, διεθνούς προέλευσης προερχόμενη από τα πέρατα του κόσμου!

Πολυάριθμο μωσαϊκό τουριστών, όλων των φυλών από μακρινά μέρη του πλανήτη, συναντά κανείς να κάνουν τη βόλτα τους, να παρατηρούν τα αξιοθέατα της Χώρας, να γεμίζουν τα μαγαζιά της. Μικρογραφία του κόσμου μοιάζει η Μύκονος με τα πολυφυλετικά πλήθη της που αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς της. Εποχή ιδανική για περιηγήσεις είναι για πολλούς η τωρινή, χωρίς τη ζέστη του καλοκαιριού και την παραθεριστική μαζικότητα που χαρακτηρίζει τις θερινές διακοπές.

Όλο αυτό το διεθνές κοινό που προτιμά το δημοφιλές παγκοσμίως νησί της Μυκόνου, αποτελεί φυσικά ζωντανή διαφήμιση της εικόνας του στην παγκόσμια τουριστική αγορά. Και όχι μόνο.

Εξαιτίας ακριβώς της κορυφαίας θέσης της Μυκόνου στο χάρτη της διεθνούς τουριστικής ζήτησης και προτίμησης, το νησί αποτελεί μοιραία και ένα είδος βιτρίνας της Ελλάδας στον έξω κόσμο. Για το λόγο αυτό, ίσως θα έπρεπε κάποια σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος να έχουν προσεχθεί περισσότερο από πλευράς συντήρησης ώστε η όμορφη εικόνα που παρουσιάζουν να αναδεικνύεται περισσότερο και κυρίως να δείχνει αψεγάδιαστη από εμφανή στοιχεία παραμέλησης.

Δυστυχώς σε αρκετά σημεία της Χώρας, μέσα στα σοκάκια, στους Ανεμόμυλους αλλά και σε άλλα σημεία ενδιαφέροντος, συναντά κανείς εικόνες που μαρτυρούν μη προσεγμένη και επαρκή φροντίδα των δημόσιων κυρίως χώρων. Οι εικόνες αυτές, δεν αρμόζουν φυσικά στο νησί – ναυαρχίδα του τουρισμού στο Αιγαίο το οποίο βεβαίως, αποτελεί ταυτόχρονα προμετωπίδα φήμης για ολόκληρο το σύμπλεγμα των Κυκλάδων αλλά και την Ελλάδα συνολικότερα.

πηγη parianostypos.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.