ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Τηλεδιάσκεψη για τις Κυκλάδες: Στις 8 Μαϊου παρουσιάζεται το τελικό πλάνο

Τηλεδιάσκεψη για τις Κυκλάδες: Στις 8 Μαϊου παρουσιάζεται το τελικό πλάνο

Τηλεδιάσκεψη για τα νησιά των Κυκλάδων διοργάνωσε την Δευτέρα ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης με θέμα συζήτησης το συντονισμό των δράσεων που απαιτούνται για την επίτευξη του κοινού στόχου της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Στην τηλεδιάσκεψη, συμμετείχαν: ο Γιάννης Βρούτσης, Υπουργός Εργασίας, ο Μάνος Κόνσολας, Υφυπουργός Τουρισμού, ο Γιώργος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, ο Γιώργος Λεονταρίτης, Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, η Κατερίνα Μονογιού, Βουλευτής Κυκλάδων,  ο Φίλιππος Φόρτωμας, Βουλευτής Κυκλάδων, ο Ελευθέριος Καραΐσκος, Δήμαρχος Αμοργού, ο Ιάκωβος Ρούσσος, Δήμαρχος Ανάφης ο Δημήτρης Λοτσάρης, Δήμαρχος Άνδρου, ο Αναστάσιος Φαρούπος, Δήμαρχος Αντιπάρου, ο Αντώνης Σιγάλας, Δήμαρχος Σαντορίνης, ο Γκίκας Γκίκας, Δήμαρχος Ιητών, Ειρήνη Βελισσαροπούλου, Δήμαρχος Κέας,  ο Κωνσταντίνος Βεντούρης, Δήμαρχος Κιμώλου, ο Σταμάτης Γαρδέρης, Δήμαρχος Κύθνου, ο Εμμανουήλ Μικέλης, Δήμαρχος Μήλου, ο Κωνσταντίνος Κούκας, Δήμαρχος Μυκόνου, ο Μάρκος Κωβαίος, Δήμαρχος Πάρου, ο Δημήτρης Λιανός, Δήμαρχος Νάξου, ο Κωνσταντίνος Ρεβίνθης, Δήμαρχος Σερίφου, ο Βασίλης Μαράκης, Δήμαρχος Σικίνου, η Μαρία Ναδάλη, Δήμαρχος Σίφνου, ο Νικόλαος Λειβαδάρας, Δήμαρχος Σύρου, ο Ιωάννης Σιώτος, Δήμαρχος Τήνου, η Ευθαλία Παπαδοπούλου, Δήμαρχος Φολεγάνδρου, ο Αντώνης Ηλιόπουλος, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, η Δέσποινα Κουσαθανά, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Μυκόνου, ο Βαγγέλης Κατζάρας, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου, η Μάνια Αμπατζή, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Πάρου, ο              Δημήτρης Μωραϊτης, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Μήλου, ο Γιώργος Άγας, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Φολεγάνδρου και ο Ιουλιανός Δεσύπρης, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Τήνου.

Ο κ. Θεοχάρης παρουσίασε εξ αρχής την ισχυρή κυβερνητική βούληση να προετοιμαστεί η χώρα για την υποδοχή επισκεπτών στο διάστημα που οι υγειονομικές συνθήκες τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα θα το επιτρέψουν και φυσικά πάντα με τη καθοδήγηση των ειδικών της Ιατρικής επιστημονικής κοινότητας.

Η  είδηση που ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης έδωσε κατά την έναρξη της συζήτησης είναι ότι την Παρασκευή 8 Μαΐου θα έχει έτοιμα τα απαραίτητα πρωτόκολλα για την λειτουργία των τουριστικών υποδομών, τα οποία και θα τεθούν σε μελέτη και διαβούλευση με την Αυτοδιοίκηση, τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, προκειμένου να οριστικοποιηθούν έως την 15η Μαΐου, ώστε να έχουν επαρκή χρόνο προετοιμασίας οι προορισμοί.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.