ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Κυκλάδες: Τελική ευθεία για το δύσκολο restart σε οικονομία και τουρισμό – Εστίαση, ξενοδοχεία, πλοία και πτήσεις

Κυκλάδες: Τελική ευθεία για το δύσκολο restart σε οικονομία και τουρισμό – Εστίαση, ξενοδοχεία, πλοία και πτήσεις

Ξεκινά προσεχώς και μετ’ εμποδίων η τουριστική δραστηριότητα στην Ελλάδα και στα νησιά των Κυκλάδων, τα οποία θα βιώσουν το πιο δύσκολο καλοκαίρι των τελευταίων δεκαετιών με σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις, καθώς η επιστροφή στην τουριστική “κανονικότητα” θα είναι τελείως διαφορετική από αυτή που ξέραμε.

Εντός των προσεχών ημερών θα παρουσιαστεί το οριστικό πλάνο της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση του τουρισμού, με στόχο να σωθεί έστω κι ένα μέρος της φετινής σεζόν, η οποία ήδη μετρά σημαντικές απώλειες. Από τις προβλέψεις και τους όρους του συγκεκριμένου πλάνου θα εξαρτηθεί, εν πολλοίς, η στάση που θα κρατήσουν εκατοντάδες ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στις Κυκλάδες, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν έχουν πάρει ακόμη τις οριστικές τους αποφάσεις για το αν θα λειτουργήσουν ή όχι τις επιχειρήσεις τους το φετινό καλοκαίρι.

Οι ημερομηνίες επανεκκίνησης 

Το restart θα γίνει από τις επιχειρήσεις εστίασης, οι οποίες, κατά τα φαινόμενα θα ανοίξουν μέσα στο Μάιο και όχι την 1η Ιουνίου, όπως αρχικά είχε ορισθεί. Εντός των επόμενων ημερών θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Στις 15 Ιουνίου ανοίγουν τα ξενοδοχεία, τα οποία σε πρώτη φάση θα μπορούν να φιλοξενούν τον εγχώριο τουρισμό που παραμένει «μουδιασμένος» από τη μάστιγα της πανδημίας.

Την ίδια ημερομηνία, ενδεχομένως και μερικές ημέρες νωρίτερα, θα επιτραπούν οι μετακινήσεις με πλοία από και προς τα νησιά, κάτω από αυστηρό πρωτόκολλο, το οποίο θα μειώνει τη μεταφορική ικανότητα στο 50%.

Αναφορικά με τις πτήσεις από το εξωτερικό, οι οποίες αποτελούν τεράστιο ζήτημα για νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, με βάση χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, πρόκειται να επιτραπούν από την 1η Ιουλίου.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.