ΤΟΠΙΚΑ

Θα αργήσει να επιστρέψει η κανονικότητα στα ταξίδια με πλοίο

Θα αργήσει να επιστρέψει η κανονικότητα στα ταξίδια με πλοίο

Κανένα φως δε φαίνεται στον ορίζοντα στην παρούσα φάση σχετικά με την άρση των απαγορεύσεων για τις μετακινήσεις εκτός νομού. Πρόκειται για ένα σημαντικό ζήτημα ειδικά στη νησιωτική Ελλάδα, στην οποία δεν απαγορεύεται μόνο η μετακίνηση από νομό σε νομό, αλλά και η μετακίνηση από νησί σε νησί, με εξαίρεση όταν συντρέχουν λόγοι υγείας ή επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας στη χώρα, στα μέτρα τα οποία ισχύουν, αλλά και στην ενδεχόμενη άρση άλλων δραστηριοτήτων μετά το λιανεμπόριο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εμπορίου ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει στο τραπέζι προς εξέταση στην παρούσα φάση το άνοιγμα της μετακίνησης από νομό σε νομό, καθώς οι ειδικοί περιμένουν το αποτέλεσμα των ανοιγμάτων που ήδη έχουν γίνει, όπως και τα αποτελέσματα από το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων τα οποία πρόκειται να επαναλειτουργήσουν από την προσεχή Δευτέρα».

Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το ταχύτερο άνοιγμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό θα γίνει στα μέσα με τέλος Φεβρουαρίου. Σε ότι αφορά την εστίαση, είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν πρόκειται να ανοίξει πριν το Μάρτιο.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.