ΤΟΠΙΚΑ

«Τελείωσε» τον Γκέλο ο Κουκάς

«Τελείωσε» τον Γκέλο ο Κουκάς
Τα ήξεις αφήξεις του Γκέλου «καθάρισε» με δυναμική του απόφαση ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς

Χωρίς χρονοτριβή και με προσωπική του απόφαση ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς έδειξε την πόρτα της εξόδου από την Δημαρχία στον Νίκο Γκέλο, αντιδήμαρχο επι σειρά ετών στη Μύκονο.

Το παρασκήνιο οργίαζε καιρό τώρα στο νησί για μέλλον του Γκέλου τόσο στην παράταξη που πρόσκειται στον Κωνσταντίνο Κουκά όσο και στον ρόλο του στην δημοτική αρχή.

Οι φήμες έκαναν λόγω για αποχώρηση του Γκέλου και σύμπραξη του με την παράταξη του εταίρου υποψηφίου για τον Δήμο Μυκόνου Βερώνη, κάτι για το οποίο όμως ο Γκέλος δεν ξεκαθάριζε με την στάση του καιρό τώρα.

Την λύση έδωσε ο ίδιος ο Δήμαρχος με μια κίνηση πυγμής και πολιτικής πρωτοβουλίας δείχνοντας την πόρτα της εξόδου στον Γκέλο πριν ο ίδιος κάνει πράξη όσα ακούγονταν για το μέλλον του στο Δήμο.

Ο Κωνσταντίνος Κουκάς με ανακοίνωση του ξεκαθάρισε τον ρόλο του καθενός και την πρόθεση του να ζητήσει να παραιτηθεί ο Γκέλος ο οποίος καιρό κωλυσιεργούσε χαρακτηριστικά.

Την λύση έδωσε ο ίδιος ο Κουκάς «τελειώνοντας» με την κίνηση του αυτή από τις αρμοδιότητες του τον Γκέλο.

 

«H εντολή που πήραμε από τους πολίτες της Μυκόνου το 2014, ήταν να λειτουργήσουμε με βάση ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αρχών και αντιλήψεων για την πορεία ανάπτυξης και εξέλιξης του νησιού και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτών των αρχών ο κάθε εκλεγμένος αντιπρόσωπος που αναλαμβάνει θέση διοικητικής ευθύνης, ήταν συμφωνημένο και αδιαπραγμάτευτο ότι έχει πλήρη ευθύνη στον τομέα δράσης του, οφείλει να λογοδοτεί στους συνεργάτες του και στους συμπολίτες μας και απολαμβάνει της εμπιστοσύνης και της στήριξης όλων των συναδέλφων του.

Η σύμπνοια, η κοινή λογική και η αντίληψη της ορθής εφαρμογής του προεκλογικού προγράμματος που εξαγγείλαμε, καθώς και η συνεργασία μέσα στην ομάδα, είναι αυτονόητες αρχές και οι μόνες προϋποθέσεις καλής εκτέλεσης ενός Προγράμματος.

Η οποιαδήποτε διαφωνία ήταν και είναι δεκτή, αλλά η αμφισβήτηση του ίδιου του πλαισίου αρχών, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε άτακτη και ασυντόνιστη εκτέλεση έργου. Πολλές φορές οδηγεί και στην απραξία έργου.

Βάσει λοιπόν αυτών των αρχών μας, ως Δήμαρχος Μυκόνου, οφείλω με ειλικρίνεια να ενημερώνω τους πολίτες, ότι μετά την άρνηση του κου Νίκου Γκέλου να παραιτηθεί, όπως του ζήτησα, αποφάσισα την παύση του από τη θέση του Αντιδημάρχου.

Από την θέση ευθύνης του βοήθησε το πρόγραμμά μας και τον ευχαριστώ. Εμείς όμως όσοι συνεχίζουμε να έχουμε κοινό πλαίσιο αρχών και θέσεων οφείλουμε να προχωρήσουμε απρόσκοπτα μπροστά για την ολοκλήρωση του έργου μας και την εξυπηρέτηση των πολιτών, χωρίς να αφήσουμε να πάει ούτε μία μέρα χαμένη.

Το έργο μας θα ολοκληρωθεί, και το νησί μας θα είναι έτοιμο για μία ακόμα χρονιά να ανταποκριθεί με επιτυχία στις απαιτήσεις μίας ακόμη τουριστικής περιόδου.”

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.