ΤΟΠΙΚΑ

Η “Οδός Ονείρων του Μάνου Χατζηδάκι από τη Μικτή Χορωδία Μυκόνου στο Θέατρο Απόλλων

Η “Οδός Ονείρων του Μάνου Χατζηδάκι από τη Μικτή Χορωδία Μυκόνου στο Θέατρο Απόλλων

Στο πλαίσιο του χριστουγεννιάτικου πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, «Χριστούγεννα στη Σύρο 2018», η Μικτή Χορωδία Μυκόνου παρουσιάζει στο Θέατρο Απόλλων την «Οδό Ονείρων» του Μάνου Χατζηδάκι, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 20:30.

Η Οδός Ονείρων ήταν μια μουσικοθεατρική παράσταση του Μάνου Χατζηδάκι, που ανέβηκε τον Ιούνιο του 1962 στο θερινό θέατρο Μετροπόλιταν της Αθήνας. Θεωρήθηκε ως μία απόπειρα ανανέωσης της επιθεώρησης, για την οποία ο Χατζηδάκις συνεργάστηκε με τους κορυφαίους Αλέξη Σολωμό, Μίνωα Αργυράκη και Μανώλη Καστρινό.

Η Μικτή Χορωδία Μυκόνου, με συνοδεία τριών μουσικών, παρουσιάζει μία μουσικοθεατρική παράσταση με νέα κείμενα και σκηνική απόδοση, αφού τα πρωτότυπα δεν έχουν καταγραφεί.

Η Χορωδία συστάθηκε το 2000 με μαέστρο την Εύα Βασιλοπούλου και έκανε πολλές εμφανίσεις στην Ελλάδα, αλλά και σε φεστιβάλ του εξωτερικού, παρουσιάζοντας κυρίως προγράμματα αφιερωμένα στο έργο μεγάλων ελλήνων συνθετών. Από το 2012, υπό τη διεύθυνση της βιολονίστας Τίνας Ψαλίδα, οι θεματικές ενότητες των τραγουδιών (ρετρό, λαϊκό-ρεμπέτικο, τραγούδια της πατρίδας και της ξενιτιάς, καντάδες κ.ά.) περιλαμβάνουν διασκευές κομματιών που συχνά δεν έχουν ακουστεί σε χορωδιακή απόδοση, κάνοντας έτσι μία πρωτότυπη προσέγγιση σε κάθε είδος, με χορωδιακό ήχο.

Σε κάθε αφιέρωμα υπάρχει μια πιο θεατρική παρουσίαση, με τη συμβολή της ενδυμασίας, τις προβολές φωτογραφικού υλικού και το αντίστοιχο σκηνικό, δημιουργώντας έτσι στον θεατή μία ατμόσφαιρα ανάλογη του θέματος και της εποχής των ακουσμάτων, με τη συνοδεία βιολιού, μαντολίνου, κιθάρας, πιάνου ή και ηλεκτρικής μπάντας.

Είσοδος ελεύθερη

πηγη Koinignomi.gr


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.