ΤΟΠΙΚΑ

Τα θηριώδη τζιπ από το Ντουμπάϊ στη Μύκονο και τα γκράφιτι στην Ψαρού

Τα θηριώδη τζιπ από το Ντουμπάϊ στη Μύκονο και τα γκράφιτι στην Ψαρού

Βράδυ Σαββάτου στην Φάμπρικα και σε γνωστό πάρκινγκ εισέρχονται δυο κατάμαυρα. SUV με πινακίδες Dubai τα οποία κλείνουν σχεδόν  την είσοδο του, ενώ τα φιμέ τζάμια δεν αφήνουν να φανεί ποιοι είναι οι επιβάτες τους. Οι πόρτες ανοίγουν και τέσσερις τουλάχιστον σωματοφύλακες ακροβολίζονται ένθεν κι ένθεν για να συνοδεύσουν οχτώ άτομα που επέβαιναν στα δυο θηριώδη GMC, τα οποία κατεβαίνουν για μια βόλτα στην Χώρα.

Μια Χώρα που ζει πάλι μουσικές νύχτες μετά  το  άνοιγμα της μουσικής σε μπαρ και εστιατόρια όπως και τα διάσημα sea side στέκια του νησιού, που επανήλθαν  στην συνήθη κατάσταση πριν το lockdown. Ένα lockdown που έφερε και τα πρώτο σφράγισμα μαγαζιού μέσα στην Χώρα από την αστυνομία όταν εντοπίστηκαν άτομα σε γνωστό μπαρ στα Ματογιάννια να κάθονται μέσα με κλειστές πόρτες.

Κάποια μικρά μπαράκια δουλεύουν αρκετά καλά με τον κόσμο να κάθεται και να απολαμβάνει κοκτέιλ, ενώ οι πελάτες αν είναι τυχεροί, όπως στο «Sea U» ακούνε μουσική χάρη στον ένοικο του σπιτιού πάνω από το μαγαζί που βάζει τραγούδια χαλαρώνοντας στο μπαλκόνι του.

Την ίδια στιγμή ο  καλλιτέχνης Alec Anton γνωστός σε όλους ως Alec Monopoly εξαιτίας της ταύτισης του έργου του με τον χαρακτήρα του γνωστού παιχνιδιού Mr Monopoly, προσγειώθηκε στη Μύκονο και έπιασε δουλειά στο Nammos.

Και μπορεί να δηλώνει street artist, δηλαδή καλλιτέχνης του δρόμου αλλά ήρθε με ιδιωτικό αεροσκάφος και εδώ και λίγα 24ωρα ένας τεράστιος φουσκωτός Mr Monopoly πλέει στα γαλήνια νερά της Ψαρούς.

Εκεί που ο δημιουργός του ζωγράφισε τους τοίχους του Nammos υπό το βλέμμα του Ζαννή Φρατζέσκου και του εφοπλιστή Βασίλη Μιχαήλ, που διατηρούν στενή φιλική σχέση εδώ και χρόνια.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.