ΤΟΠΙΚΑ

Τα πρόσωπα «κλειδιά» στις επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις της Μυκόνου

Τα πρόσωπα «κλειδιά» στις επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις της Μυκόνου
Το πολιτικό σκηνικό ανάβει στη Μύκονο ενάμισι περίπου χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές

Το πολιτικό σκηνικό ανάβει στη Μύκονο ενάμισι περίπου χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές και κάποια πρόσωπα με ιδιαίτερη βαρύτητα στο νησί θα παίξουν τον δικό τους ρόλο με την πολιτική τους παρουσία αναφορικά με τις εξελίξεις που πρόκειται να συμβούν.

Είναι άνθρωποι με ιδιαίτερη βαρύτητα στην τοπική κοινωνία της Μυκόνου και έχουν εκτεθεί στα κοινά απολαμβάνοντας μάλιστα την ψήφο και τις πρωτιές σε αναμετρήσεις του παρελθόντος και από τους οποίους  μπορεί να εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η έκβαση στην βούληση της βάσης της τοπικής κοινωνίας.

Άλλοι πάλι δεν έχουν ακόμα μπει στον πολιτικό στίβο να μετρήσουν δυνάμεις αλλά που με δράσεις τους επιχειρούν να δώσουν στίγμα παρέμβασης με πολιτική πάντα χροιά στα τοπικά πράγματα.

Το MykonosVoice ξεκινά μια καταγραφή για να καταδείξει πως είναι η πολιτική κατάσταση αυτή την στιγμή στο νησί, αν και ακόμα είναι σχετικά νωρίς ,με τις εξελίξεις να θυμίζουν όμως  πολλές φορές κινούμενη άμμο καθώς θα μεσολαβήσουν μέχρι τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2023 δυο τουριστικές σαιζόν, εκεί που κάθε δημοτική αρχή μπορεί να κερδίζει ένα στοίχημα ή να βλέπει ένα Βατερλώ να διαγράφεται από τις πολλές και απρόβλεπτες καταστάσεις που συμβαίνουν κυρίως την τουριστική περίοδο, με όλα τα προβλήματα να βγαίνουν στην επιφάνεια κυρίως λόγω της έλλειψης των υποδομών.

ΚΟΥΚΑΣ ΑΛΕΚΟΣ (ΑΛΕΚΑΡΑΣ)

Πρόκειται αναμφισβήτητα για το βαρύ πυροβολικό της δημοτικής αρχής ο αντιδήμαρχος Αλέκος Κουκάς που μπορεί να μην το βροντοφωνάζει αλλά είναι αυτός που κάθε φορά φωνάζουν να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά, όταν τα προβλήματα στο νησί εμφανίζονται και κυρίως σε δύσκολες καταστάσεις.
Φιλότιμος αλλά και αποτελεσματικός, αποτελεί ένα μεγάλο όπλο της σημερινής δημοτικής αρχής της Μυκόνου και δουλεύει καθημερινά αθόρυβα και με μεγάλο προσωπικό κόστος για το συμφέρον των Μυκονιατών.

Οι συμπολίτες του το ξέρουν καλά και τον επιβράβευσαν στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση με την πρωτιά.

Είναι πιστός εργάτης της Μυκόνου και μάχεται καθημερινά για τα προβλήματα του τόπου.

Αν οι συνθήκες ήταν διαφορετικές θα μπορούσε να ηγηθεί αλλά ξέρει καλά ότι ο ρόλος του Νο2 που κατέχει σήμερα στον Δήμο της Μυκόνου του ταιριάζει απόλυτα.

Ειλικρινής και αγαπητός σε μια πολύ μεγάλη μερίδα της τοπικής κοινωνίας του νησιού,ο Αλεκάρας αποτελεί τεράστιο κεφάλαιο για την Μύκονο κάτι που το παραδέχονται άπαντες πλέον είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν πολιτικά μαζί του.

ΑΤΖΑΜΟΓΛΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ 

Ο έτερος  των αντιδημάρχων που τάραξε τα νερά με τις τοποθετήσεις του τον τελευταίο καιρό και τις φωτογραφίες που ανάρτησε στο διαδίκτυο  αποτελεί τόσο με τον χαρακτήρα του όσο και με την συμπεριφορά του ένα πολύτιμο εργαλείο για την δημοτική αρχή.

Έχει ταπεραμέντο και μεγάλη δημοτικότητα κυρίως στις μικρότερες ηλικίες και έχει κατορθώσει μεθοδικά να χτίσει το δικό του κοινό καθώς είναι από εκείνους που δεν φοβούνται να εκφράσουν ανοιχτά την άποψη τους και ας έρχεται συχνά πυκνά σε αντιπαράθεση για τα πιστεύω του με όλους.

Κοντράρεται όταν θα χρειαστεί και αρκετές φορές έχει γίνει το σημείο αναφοράς με τις τοποθετήσεις του σε κρίσιμα θέματα.

Δεν είχε μέχρι τώρα την παρέμβαση που θα περίμενε κανείς αλλά και τον ρόλο και σε αυτή την θητεία ακόμα μοιάζει σαν να «ζεσταίνεται» για να προχωρήσει στο επόμενο βήμα.

Οι είκοσι περίπου μήνες που ακολουθούν είναι ένα δυνατό κρας τεστ για να επιδείξει και ο ίδιος ο πολλά υποσχόμενος Μίλτος, έργο στους τομείς της ευθύνης του.Θα φανεί αν πράγματι ο κύριος Μίλτος ξέρει καλύτερα.

ΓΚΕΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ίσως κατά πολλούς αυτός που θα μπορούσε αποτελέσει τον πιο ισχυρό αντίπαλο για τον σημερινό δήμαρχο κ.Κουκά σε περίπτωση που αποφάσιζε  να αποχωρήσει από την ηγεσία της αντιπολίτευσης ο Χρήστος Βερώνης.

Αξιοπρεπής πολιτικός με παρελθόν και οικογενειακή παράδοση και ιστορία, πλήρωσε σε μεγάλο βαθμό την ήττα Βερώνη στις προηγούμενες εκλογές καθώς αποφάσισε να αλλάξει στρατόπεδο λίγο πριν την μάχη.

Με πολλές συμπάθειες στο νησί και μεγάλη εκλογική επιρροή στην βάση θα κριθεί από τις επιλογές του σε όλα τα επίπεδα που για την ώρα πάντως δεν του έχουν βγει.

Είναι έμπειρος πλέον και θα μπορούσε να παίξει ένα κομβικό ρόλο στις εξελίξεις το επόμενο χρονικό διάστημα.

ΦΛΩΡΙΟΣ ΑΣΗΜΟΜΥΤΗΣ

Χωρίς να έχει μετρήσει μέχρι τώρα δυνάμεις στον πολιτικό στίβο του νησιού, με τις παρεμβάσεις του και κυρίως με το φιλανθρωπικό του έργο έχει δημιουργήσει αίσθηση με πολιτικές διαστάσεις που ακόμα δεν μπορούν όμως  να προβλεφθούν σε ποιο βαθμό μπορεί να αποτελέσουν και αφορμή για κάθοδο άμεση στον πολιτικό στίβο.

Απο τους νέους ανθρώπους του νησιού που έχουν πολιτικό λόγο και παρεμβαίνουν στα τεκταινόμενα

Οξύς στον δημόσιο λόγο του ο Μυκονιάτης αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας πολλές φορές με τα λεγόμενα και τα γραφόμενα  του έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε ένα μεγάλο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας καθώς ο λόγος του είναι μεν τεχνοκρατικός αλλά όχι πολιτικός και «γυαλισμένος» κάτι που τον καθιστά αυτομάτως στο κάδρο της καθημερινότητας του νησιού είτε θετικά είτε αρνητικά.

Η πολιτική με την δημόσια παρέμβαση και τον καταγγελτικό λόγο τέμνονται σε πολλές τοπικές κοινωνίες  αλλά απέχουν απο την απόφαση που δεν είναι εύκολη για άμεση εμπλοκή στα κοινά.

Δεν αποκλείεται να τον δούμε πάντως να εκτίθεται με κάποιον συνδυασμό το επόμενο χρονικό διάστημα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.