ΤΟΠΙΚΑ

Τα “φρούτα” του κήπου του Βερώνη

Τα “φρούτα” του κήπου του Βερώνη
ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΜΥΚΟΝΙΑΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ.ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ Kourdistoportocali.com

Ποια κριτήρια πληρούν οι δύο συνταξιούχοι αστυνομικοί που επίσης απορροφήσατε στην ομάδα σας;

Ενα νέο στιγμιότυπο από το όργιο παρανομίας στη Μύκονο περιγράφει ο επιχειρηματίας Φλώριος Ασημομύτης αλλά και η εργαζόμενη στο δήμο Μαρία Καβαλάρη.

Σημειώνουμε ότι αρχικά ο κ. Ασημομύτης είχε στηρίξει την επάνοδο του Βερώνη.

Οταν όμως είδε τι είδους δημοτικούς συμβούλους επέλεξε ο Βερώνης στο ψηφοδέλτιό του έγραψε τα εξής αποκαλυτικά:

Φλώριος Ασημομύτης

Aγαπητοί κύριοι,

Όπως είδατε σε προηγούμενη ανακοίνωσή μου, στήριζα ανοιχτά τον κύριο Βερώνη και το όραμά του για μία Μύκονο που θα αναδειχθεί Πρώτη Ξανά. Μετά την ανακοίνωση του συνδυασμού του, μέσα από προσωπικό μου μήνυμα προς εκείνον, του έθεσα ορισμένα ερωτήματα, τα οποία εκφράζουν ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων του νησιού μας. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας τα ερωτήματα αυτά και στη συνέχεια να κοινοποιήσω τις απαντήσεις που πήρα.. και αυτό γιατί αξίζει να έχετε όλοι γνώση της ποιότητας και του ήθους όσων αναζητούν και επιδιώκουν την υποστήριξή σας.
Ορίστε ένα απόσπασμα της απαρχής της εποικοδομητικής επικοινωνίας μου με τον κύριο Βερώνη:
..«Ορθώς λοιπόν πράξατε και πήρατε στην παράταξή σας τον κύριο Γκέλο,αφού είναι από τους ελάχιστους που δούλεψαν για το Δήμο και ήταν στη θέση του, παρ’ όλες τις ατασθαλίες που συνέβησαν στην πολύκροτη υπηρεσία του ΤΑΠ επί των ημερών του.
Πείτε μου όμως παρακαλώ, τα κριτήρια που κατά εσάς πληρούν οι δύο συνταξιούχοι αστυνομικοί που επίσης απορροφήσατε στην ομάδα σας.

Αυτοί που χρόνια τώρα εκμεταλλεύονται τα καταστήματα, με ή χωρίς άδειες και δρουν ανεξέλεγκτα κυρίως στις «νυχτερινές βάρδιες». Αυτούς πώς έχετε σκοπό να τους ελέγξετε? Αυτοί τι ακριβώς έχουν να προσφέρουν στο Δήμο και τους Μυκονιάτες και τι έχουν κάνει μέχρι σήμερα?

Όπως και ο κύριος Αγορογιάννης, ο εν ενεργεία αστυνομικός που ήδη εκμεταλλεύεται τη θέση του στο Σώμα, έρχεται να προστεθεί στην ομάδα σας για να συνεχίσει αυτό που ξέρει να κάνει με τις ευλογίες σας..?

Πώς κύριε υποψήφιε Δήμαρχε θα ελέγξετε τον Κύριο Σαντοριναίο, ο οποίος επί των ημερών της τότε δημαρχίας σας, έκανε την πρακτική του στις αυθαιρεσίες κ επί Κουκά έγινε Πρύτανης. Τώρα για πιο πτυχίο θα συνεργαστείτε εκ νέου?

Έτσι και με τον κύριο Ασημομύτη, ο οποίος σας έβριζε, συνωμότησε με τον κύριο Κουκά μέχρι να ολοκληρώσει τα αυθαίρετά του. Αφού τελείωσε τη δουλεία του, επιστρέφει στη δική σας κενή θέση για να συνεχίσει αυτό που ξέρει, μέχρι να έρθει ο επόμενος..?

Με τον κύριο Δακτυλίδη? Ανακοινώνετε τη δωρεά του σαν κάτι αξιέπαινο, παραβλέποντας ότι είναι προφανώς αντάλλαγμα για το δούναι και λαβείν που παίζεται χρόνια τώρα στις πλάτες όλων μας..

Ωραία παίξατε με τα νέα παιδιά που ενίοτε υπήρξαν και σε άλλες ομάδες αλλά είτε έδειξαν είτε θα δείξουν την αξία τους, θέλησαν ακόμα μία ευκαιρία δίπλα σας. Πείτε μου σας παρακαλώ τον κύριο Στεργιόπουλο για πιο λόγο τον χρειάζεται ο Δήμος? Αυτός υπήρξε (φιλος)του πάλαι ποτέ Πολεοδόμου κυρίου Μπουντούρη, ο οποίος εκτίει την ποινή του στις φυλακές, αλλά και συνεργάτης του κυρίου Καστορίνη, ο οποίος καταδικάστηκε εκ νέου. Είναι αυτός που με ακόμα 2-3 ομοίους του υπέγραφαν και έκαναν τις αυθαιρεσίες και τις μαϊμουδιές τους.

Και όπως αρμόζει σε αγώνες ντέρμπι, ήρθατε στο 90στό λεπτό να σκοράρετε με την ανακοίνωση της κυρίας Γρυπάρη, η οποία ήρθε να επιβεβαιώσει στα μάτια του κόσμου, ότι τελικά όλοι σας ενδιαφέρεστε μονάχα για την καρέκλα και όχι για να προσφέρετε..» με την οποία δεν έχω κάτι προσωπικό αλλά με τον τρόπο που μεταπήδησε..

Η καθ’ όλα διαφωτιστική απάντηση που έλαβα λοιπόν ήταν :

«Βούλωσέ το και άσε μας να κάνουμε τη δουλειά μας»

Βούλωσέ το σε έναν πολίτη του τόπου που ζητάτε να ηγηθείτε?
Βούλωσέ το σε έναν επιχειρηματία που δραστηριοποιείται νόμιμα και δεν έκανε ποτέ κατάχρηση της όποιας οικειότητας μπορεί να έχει με τους «μεγάλους» του τόπου αυτού?
Βούλωσέ το σε ένα ενεργό μέλος της κοινωνίας του νησιού που δεν έχει παρανομήσει και δεν έχει αυθαιρετήσει ?
Βούλωσέ το σε έναν Μυκονιάτη που ποτέ δεν είχε και ούτε έχει βλέψεις για καρέκλες, αξιώματα και τέτοιου είδους συνδικαλισμούς?
Βούλωσέ το σε έναν υποστηρικτή σας που θέλησε απαντήσεις κάνοντας χρήση του αναπόσπαστου δικαιώματός του να ταχθεί απέναντι στο άδικο και να το ονοματίσει?
Ποιος είστε εσείς κύριε Βερώνη? Αντί να βουλώσετε τα στόματα, κοιτάξτε να τα αφήσετε άφωνα με τις πράξεις σας.. Ούτε η μάνα μου δε δέχομαι να μου μιλάει έτσι, διότι ακόμα και εκείνη γνωρίζει την αξία του λόγου και του ανθρώπου.. Μόνο ο Θεός πράττει χωρίς να δίνει λόγο.. Μήπως έχετε μπερδευτεί?
Και έρχομαι κύριοι να μοιραστώ μαζί σας, όπως τόσο καιρό κάνω με τις όποιες ανησυχίες μου αφορούν το καλό και μόνο του τόπου, την απορία μου για το τι μέλει γενέσθαι.. Τι έχουμε να δούμε από τον κύριο υποψήφιο Δήμαρχό? Πώς θα χειριστεί τα φλέγοντα ζητήματα και πως θα βάλει στη θέση που αρμόζει τους αποδεδειγμένα βλαβερούς για το νησί επιφανείς συμβούλους του? Πως θα αντιμετωπίσει την παρανομία και την αυθαιρεσία? Με το να την κουκουλώνει? Με ένα βούλωσέ το σε όποιον ζητάει απαντήσεις?
Πολύ νωρίς κύριε Βερώνη αποκαλύψατε την ποιότητά σας. Πολύ νωρίς «καβαλήσατε το καλάμι» και μόνο από ενδιαφέρον θα σας συμβουλέψω να προσέχετε τα «ύψη» και τις «ισορροπίες», ειδικά σε αυτήν την ηλικία. Καταλαβαίνω ότι είναι γλυκιά η εξουσία και η αίσθηση του να είσαι στο επίκεντρο, εσείς όμως επανήλθατε από ότι αποδείξατε, πεινασμένος για την καρέκλα και έτοιμος για τη μεγάλη μάσα. Τις επαναλήψεις τις βαριέται γρήγορα ο νοήμων άνθρωπος. Τις αντιγραφές όμως τις κατακρίνει και τις απορρίπτει. Και εσείς γίνατε αντιγραφή και μάλιστα φτηνή αφού ούτε σκηνικό αλλάξατε ούτε πρωταγωνιστές..
Μάθετε κύριε Βερώνη ότι εγώ δεν έχω να περιμένω χάρη ούτε από εσάς ούτε από κανέναν του πολυφορεμένου συνδυασμού σας, γι αυτό και θα συνεχίσω να μιλάω..

Εγώ ούτε εκβιάζομαι ούτε απειλούμαι..

Φλώριος Ασημομύτης
«Δε χάνω ποτέ, είτε κερδίζω είτε μαθαίνω..»

 

Maria Kavalari to Mykonos let’s do it! ‎
(Lefteris Sikiniotis ) τό ‘χει ή μοίρα σου..να με φιλοξενείς..🙏). Στο προσωπικό προφίλ μου έχω ”χαράξει.. μονόδρομο. Μιά στάση εδώ..θα την κάνω όμως. Ως Ελληνίδα Πολίτις, Δημότις του Δήμου Μυκόνου και εσωτερική μετανάστρια…γράφω..με θλίψη ΚΑΙ οργή ταυτόχρονα..για την τόση υποκρισία. Σε μιά Ελλάδα που πάει κατά διαόλου.. η Μύκονος “έφτασε πρώτη.. λόγω των..εγχωρίων κατοίκων της.. αλλά κι “ο έξω από δώ ακόμα..τους έστειλε πίσω..στο νησί..να “καούν μόνοι τους.!. Ένας τόσο δα τόπος..ευλογημένος ΚΑΙ καταραμένος ταυτόχρονα. Διχόνοια και απληστία.. καταστρέφουν..τον πιό πλούσιο Δήμο της χώρας. (Που όμως ΔΕΝ ήταν ανέκαθεν πλούσιος, όπως μου διηγούνταν σοφοί Μυκονιάτες με κουλτούρα και σεβασμό στον τόπο τους.). “Ακούω φωνές.. πατριωτικές τάχα κορώνες..για την απόδοση ευθυνών. 25 χρόνια εδώ.. ΕΊΔΑ ΚΑΊ ΒΊΩΣΑ την φθίνουσα πορεία. Η ραγδαία και άναρχη δόμηση..τα σκεπασμένα ισογειοϋπόγεια..οι κορυφογραμμές..οι παραλίες που καταπατήθηκαν..τα σκουπίδια.. ο ανεπαρκής φωτισμός.. κακότεχνοι δρόμοι…ΞΑΦΝΙΚΆ επί της τωρινής ηγεσίας παρουσιάστηκαν..???.. Σκάνδαλα οικονομικά..???.. Φακελλάκια ψηφοδελτίων..γαρνιρισμένα με χρήματα..???.. Καταγγελίες για νοθεία τών ψήφων..???.. Χρόνια περασμένα αλλά ξεχασμένα..???.. Κι επειδή πιθανότατα αναρωτιέστε..για να ΜΉΝ μπερδεύεστε.. ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΩ : 1).ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ υποψήφια ΚΑΝΕΝΌΣ συνδυασμού. 2). Γνωρίζω.. ΕΚΤΙΜΏ και πιστεύω ακράδαντα στις ικανότητες ΠΟΛΛΏΝ υποψηφίων. Τα κακώς κείμενα ΔΕΝ πρέπει να επαναλαμβάνονται. Για να γίνει ΠΡΆΞΗ όμως αυτό ΕΠΙΒΆΛΛΕΤΑΙ..ή συνεργασία μεταξύ Τοπικών Αρχόντων αλλά ΚΑΊ Πολιτών να είναι Έντιμη. Εδώ ΔΕΝ είναι. Το είδα ΚΑΙ το ΒΊΩΣΑ ως εργαζόμενη συμβασιούχος 3 χρόνια στον Δήμο. Είναι Χρέος Τιμής.. Ήθους..και “Αισθητικής..για μένα να το αναφέρω. Με επιχειρήματα. Ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς λοιπόν, είχε να αντιμετωπίσει ένα τοπικό θέμα που δεν υπήρχε σε προηγούμενες θητείες. Το πολύ σοβαρό και ΕΦΙΑΛΤΙΚΌ πρόβλημα της στέγασης. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΊ μετανάστες. Ε ΔΕΝ είμαστε όλοι προνομιούχοι εδώ.!. Πριν δύο χρόνια κάλεσε ιδιοκτήτες προσπαθώντας να τους πείσει να κατεβάσουν τιμές..και να δίνουν σπίτια..για να μπορέσουμε να ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ. Διότι ή κρίση έριξε μισθούς.. αλλά ΌΧΙ ενοίκια. ΑΡΝΗΤΙΚΗ η απάντησή τους. Κακός λοιπόν ο Δήμαρχος.. αφού τους έθιξε οικονομικά.!.- Μυκονιάτης γνωστός..ήρθε παραπονούμενος για την αστυνομία..που πήγε να σταματήσει το αυθαίρετό του.!. Κάπως έτσι λοιπόν άρχισαν οι αισχρότατες βρισιές στα καφενεία… Και το συμφέρον.. μεταφράζεται..πατριωτισμός.
Όσο για τις εντός συνεργασίες..το σαμποτάζ καλά ΚΡΑΤΟΥΣΕ. Μεγαλοστέλεχος προς την ηγεσία του Δήμου..που δημιούργησε πρόβλημα ακόμη και σε εμάς. Κάποιοι χάσαμε το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας..ενώ είχε την αρμοδιότητα από τον Δήμαρχο να υπογράψει.. μήν μπλέξει τάχα.!. Με ευνοούμενους κάποιους υπαλλήλους καθαριότητας..που ΜΌΝΟ την δουλειά τους ΔΕΝ έκαναν.!. Αλλά έχουν μεγάλο σόϊ στο νησί = ψήφους. Και πήγαινα εγώ..καθ’ότι κασκαντέρ.. εκτός από κομμάντο. Έπαψα να είμαι αρεστή λοιπόν.. επειδή ΔΕΝ συμμετείχα σε ίντριγκες..ούτε συναδελφικές..ΔΕΝ κατηγορούσα τους επάνω.. και κυρίως..συνεργαζόμουν ΆΨΟΓΑ με τον Αλεκάρα..αλλά καί τόν Εργολάβο Costis Keridis . Με αποκαλούσε ατίθαση..γιατί έπαιρνα πρωτοβουλίες όντως για το καλό του τόπου.!. Όσο για το επίδομα.. προσέξτε απάντηση Υπεύθυνου..?..σε νευραλγικό πόστο : “εσύ πολύ μου κολλάς..
ΆΜΑ ΓΟΥΣΤΑΡΩ στο δίνω..!!!!!..” Καλοπροαίρετα σας λέω..φροντίστε στο επόμενο πόστο που θα σας δοθεί..ΝΑ ΣΕΒΕΣΤΕ.!!!. Όλους. ( ΔΕΝ είμαι επαγγελματίας καθαρίστρια. Γίνομαι ΕΡΓΆΤΗΣ όμως όπου κι αν δουλέψω. Όπως στο Ιατρικό Εργαστήριο που με γνωρίσατε. Εργάτης του Δρόμου.. στην ΠΙΌ απαιτητική περιοχή του Δήμου..ΕΠΕΛΕΞΑ ΕΓΏ ΝΑ ΓΙΝΩ.!.
Όνομα στελέχους δεν αναφέρω.. διότι δεν είναι επί προσωπικού ή ανάρτηση..αλλά για τις κακές νοοτροπίες.. όλων που βλάπτουν τον τόπο αυτό..στον οποίο εγώ δεν έχω προίκα..κληρονομιά..σόϊ.. επιχείρηση.. οπότε ο λόγος μου δεν αποσκοπεί σε συμφέροντα εκατέρωθεν. Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς.. “Ισορροπιστής .. Miltiadis Atzamoglou , αγάντα με χαμόγελο.. Αντιδήμαρχος..με υπογραφή πιά (και του αξίζει).. Alexandros Koukas.. Σας Ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία.. και τον Σεβασμό στην δουλειά μου. Εύχομαι ο Θεός το καλό. Για όλους.Maria Kavalari

 

Υ.Γ>Το Κουρδιστό Πορτοκάλι είναι στη διάθεση του κ. Βερώνη να φιλοξενήσει τις απαντήσεις του…

 

Πηγή kourdistoportocali.com

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.