ΤΟΠΙΚΑ

Τα χαρισματικά κορίτσια της Μυκόνου σε Διεθνή Διαγωνισμό χορού στην Ιταλία

Τα χαρισματικά κορίτσια της Μυκόνου σε Διεθνή Διαγωνισμό χορού στην Ιταλία

Οι ευχάριστες ειδήσεις για τα παιδιά των Κυκλάδων διαδέχονται η μια την άλλη. Αυτήν την φορά ήρθε μια ακόμη μεγάλη διάκριση και έρχεται να προστεθεί στην επιτυχία στο Εθνικό Πρωτάθλημα χορού «NATIONALS 2019» όπου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Μαρτίου στο θέατρο του Κολεγίου Αθηνών.

Τα κορίτσια από τις Κυκλάδες και συγκεκριμένα από το νησί της Μυκόνου και την Σχολή Χορού Stepnshape απόκτησαν μια σημαντική διάκριση της χορογραφίας  «ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ ΣΠΙΘΕΣ» με χορογράφο την Νικόλ Συριανου, στη 1η θέση στη κατηγορία σύγχρονο ENSEMBLE SENIORS, όπου και κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία.

Πρόκειται για μια σημαντικότατη διάκριση που αποδεικνύει την ποιοτική δουλειά που γίνεται από τους δασκάλους χορού και τους προπονητές των χορευτών, οι οποίοι καθοδηγούν σε Πανελλήνιους και Διεθνείς διαγωνισμούς, εκπροσωπώντας τη Μύκονο, με πολλές και σημαντικές διακρίσεις.

Η επιτυχία γίνεται όλο ένα και μεγαλύτερη από τη στιγμή που τα παιδιά αγωνίζονται με προσωπικά τους έξοδα και επιστρέφουν πίσω στη χώρα τους και την περιοχή τους με διακρίσεις.

Το επίπεδο του Κλασικού και Σύγχρονου Χορού αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο στην Ελλάδα με αποτέλεσμα πολύ σύντομα οι χορευτές μας να μπορούν να διεκδικήσουν διακρίσεις σε παγκόσμιους διαγωνισμούς. Σίγουρα σε αυτό συμβάλλουν και οι χαρισματικοί χορογράφοι που συνοδεύουν τους νέους καλλιτέχνες.

Η νέα διάκριση σε αυτή την χαρισματική ομάδα κοριτσιών απο την Μύκονο ανακοινώθηκε πριν από λίγες ώρες.

Συγκεκριμένα το Σώμα Επίλεκτων Χορευτών Κλασικού και Σύγχρονου Χορού ξεκινάει την Πέμπτη 21 Μαρτίου την πρώτη Αποστολή για φέτος στο Διεθνή Διαγωνισμό International Ballet & Contemporary Dance Competition Domenico Modougno στην Ιταλία.

Οι Χορευτές που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα, τις Κυκλάδες και την Μύκονο, ανάμεσα σε 22 χώρες.

Η Νικόλ Συριανού στην κατηγορία ενηλίκων επαγγελματιών χορευτών καθώς και το Ομαδικό Σύγχρονο της σχολής στην κατηγορία seniors με χορογράφο την Νικόλ Συριανού Θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Ιταλία!

Συμμετέχουν οι χορεύτριες: Σταφέτα Σταυρούλα – Νεφέλη, Pietras Julia, Μαρίνοβα Αγγέλοβα Άννα Μαρία, Ανδρικοπούλου Βασιλική, Ανδρικόπουλου Αλεξάνδρα, Καμμή Βασιλική, Καμμή Μαρία Χριστίνα, Συμεωνίδη Χριστίνα, Ευαγγελία Ελευθερία Δακτυλίδη.

 Συγχαρητήρια στα παιδιά και την δασκάλα τους!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.