LIFESTYLE

Σύννεφα στον γάμο της «πριγκίπισσας» του «Santa Marina» στη Μύκονο

Σύννεφα στον γάμο της «πριγκίπισσας» του «Santa Marina» στη Μύκονο

Οι φήμες για διαζύγιο της Χριστιάννας Παπαγεωργίου από τον Κωνσταντίνο Μουζάκη και η άφιξη του top chef Jason Atherton στην πριβέ παραλία του «Santa Marina»
Πολίτης του κόσμου, η νέα και ωραία κόρη του αείμνηστου εφοπλιστή Ηλία Παπαγεωργίου και της αριστοκράτισσας Λένας Ησαΐα αποδείχτηκε αντάξια της κληρονομιάς του πατέρα της, αναδεικνύοντας το ξενοδοχείο «Santa Marina» στον Ορνό της Μυκόνου σε Luxury Collection Resort και, σύμφωνα με το Conde Nast Traveller, είναι ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία in the world.

Αν και low profile άνθρωπος, η Χριστιάννα Παπαγεωργίου αποδείχτηκε ότι έχει κληρονομήσει το επιχειρηματικό και ηγετικό ταλέντο του πατέρα της. Μετά το διάσημο Buddha Bar, που προσγειώθηκε πριν από μερικά χρόνια από το Παρίσι στον Ορνό, τον Ιούνιο του 2021 θα ανοίξει τις πόρτες του στην ιδιωτική παραλία του ξενοδοχείου το εστιατόριο Mykonos Social, με την υπογραφή του διάσημου σεφ Jason Atherton.

Όσο για τις φήμες που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα στο νησί, θέλουν τη γνωστή επιχειρηματία να παίρνει βελούδινο διαζύγιο από τον σύζυγό της Κωνσταντίνο Μουζάκη, με τον οποίο έχει αποκτήσει δύο κόρες, τις οποίες λατρεύουν. Το 2013 ο εφοπλιστής Hλίας Παπαγεωργίου σε ηλικία 73 ετών έφυγε από τη ζωή, έπειτα από σκληρή και γενναία μάχη με τον καρκίνο. Ήταν ο κοσμοπολίτης bon viveur της ελληνικής ναυτιλίας, πλοιοκτήτης της παλιάς φρουράς, άρχοντας και γλεντζές, που τα πάρτι του κάθε χρόνο στην ονομαστική του εορτή άφηναν εποχή. Ήταν ο άνθρωπος που στη δεκαετία του ’80, όταν ακόμα η Μύκονος ήταν παρθένο νησί, κατάφερε να τη βάλει στη διεθνή ταξιδιωτική ατζέντα των rich and famous, δημιουργώντας το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο της εποχής, με ιδιωτική μαρίνα και ελικοδρόμιο.

Η έκταση-φιλέτο

Το εμβληματικό «Santa Marina» έγινε προορισμός για προσωπικότητες όπως ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Pίτσαρντ Mπράνσον, ο Ολιβερ Στόουν και ο Xάρισον Φορντ, με τον οποίο ο αείμνηστος Παπαγεωργίου είχε και προσωπική φιλία. Τη δεκαετία του ’70 η τεράστια έκταση-φιλέτο στην περιοχή του Ορνού ανήκε στον ετεροθαλή αδερφό της πριγκίπισσας Μαρίνας Καρέλλα, Χριστόφορο Λαντιέ, ο οποίος προς τιμήν της είχε χτίσει το εκκλησάκι Αγία Μαρίνα. Η έκταση αγοράστηκε από τον εφοπλιστή Ηλία Παπαγεωργίου, ο οποίος έχτισε το πρώτο του σπίτι με τη σύζυγό του Λένα Ησαΐα και τη μοναχοκόρη τους Χριστιάννα. Εκεί πέρασε όλα τα παιδικά καλοκαίρια της η Χριστιάννα Παπαγεωργίου, και εκεί, στη φιλόξενη και ανοιχτή σε όλους βίλα, συναντήθηκαν τα πιο γνωστά ονόματα της πολιτικής, της ναυτιλίας και της showbiz. Στη συνέχεια χτίστηκε και ένας ξενώνας και έτσι άρχισε ο μύθος του «Santa Marina». Στο τελευταίο του «αποχαιρετιστήριο» πάρτι ο Ηλίας Παπαγεωργίου πήρε το μικρόφωνο και πολύ συγκινημένος απευθυνόμενος στους 600 καλεσμένους του είπε: «Σας ευχαριστώ πολύ όλους και θέλω να σας πω ότι σήμερα είμαι μαζί σας χάρη σε αυτόν τον άνθρωπο», δείχνοντας ανάμεσα στους παρευρισκομένους τον γιατρό του, που είχε έρθει από τη Γερμανία…

Είχε έρθει η ώρα της θυγατέρας του Xριστιάννας. Της «πριγκίπισσάς» του, όπως την αποκαλούσε ο πατέρας της. Για εκείνη ήταν ο μέντοράς της. Aγγλοτραφής, με σπουδές ψυχολογίας και κοινωνιολογίας, βούτηξε στα βαθιά. Ανέλαβε το ξενοδοχείο εξ ολοκλήρου «εγκαινιάζοντας» μια νέα εποχή. Με παρακαταθήκη τα γερά θεμέλια που έβαλε ο πατέρας της, στόχος της ήταν μια συνέχεια αντάξια του παρελθόντος και αυτό έγινε. Προχώρησε σε ριζική ανακαίνιση και αναβάθμισε τις υπηρεσίες του υπερπολυτελούς hotel, κάνοντάς το σημείο αναφοράς της υψηλής ποιότητας, με τους Nαόμι Kάμπελ, Mέλανι Γκρίφιθ, Λίντσεϊ Λόχαν και Mπόνο (των U2) να έχουν πολλές φορές περάσει ινκόγκνιτο τις διακοπές τους στις σουίτες του.

 

espressonews.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.